El calvari de Santa Creu. SOS Lluçanès!

Prop de 200 persones convocades per la Comissió SOS Lluçanès i l’Ajuntament d’Olost, amb l’alcalde Freixanet i l’advocat Toni Iborra al capdavant, vam anar aquest passat dissabte a la tarda al local social de Santa Creu de Joglars per donar suport de nou a una reivindicació ben justa i clara: el tancament defintiu de la planta de Fumanya (llegiu l’apunt que vaig fer fa un any).

L’acte va començar amb el passi d’un emotiu i interessant vídeo (mireu-lo aquí, porta per títol “El calvari de Santa Creu“) que repassa la història de la reivindicació i inclou interessants declaracions, també del gerent de la Planta. El Freixanet va exposar com estava la situació i va explicar el posicionament contundent que preníen entorn aquest tema, sobretot davant la imminent reunió de la comissió de seguiment de la Planta. Va dir que “els que van fer que la planta tingués l’oportunitat d’obrir, ara la poden tancar”, en clara referència als governs convergents de la Generalitat i Sant Martí d’Albars. Va posar de relleu que l’interès públic passa per davant del particular, i que aquesta planta no mereix ni més pròrrogues, ni més concessions, ni més finançament públic.

L’advocat Iborra també va fer un repàs de com estava la situació més a nivell jurídic, i en el torn d’intervencions del públic es va fer pal·lesa la indignació i el cansament que ja tenen els veïns. També va posar-se de relleu, que a banda de les pudors la planta genera una contaminació molt gran, i que és igual de greu o més.

Com que penso que el problema no és local, sinó comarcal, jo com a regidor de l’Ajuntament de Prats hi vai assistir, i em posiciono fermament al costat dels veïns de Santa Creu, posant-me a disposició de la seva reivindicació. També hi havia l’alcaldessa de Lluçà, Eva Boixadé.

Doncs això, pel tancament de la Planta de Fumanya, plantem-nos!

 

4 comentaris

  1. Us entenem perfectament.
    Els veïns de Vacarisses i Viladecavalls estem en la mateixa situació, patint problemes de males olors dia si i dia també a causa d’un abocador i del Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental. I no només nosaltres, els veïns de Rubí, els de Cerdanyola, els d’Esparraguera, Masquefa, Hostalets de Pierola… i molts més- Tots patim problemes de pudors i de contaminació. No podem fer res?? Pot ser si ens unim aconseguirem alguna cosa… hem de reclamar a la Generalitat que reguli el tema de la contaminació odorífera. Això no pot continuar així.

  2. Hola companys, com va dir la gent de Vacarisses, estem intentant fer una gran plataforma de poblacions afectades per instal·lacions de residus. Si podem fer pinya serem mes forts.

    Faig una crida a tots, si en teniu informació de contactes d’altres poblacions, ens posarem en contacte.

    Veïns afectats pels abocadors de Rubí.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*