EL CANVI

Article d’opinió publicat avui a la revista comarcal “La rella“.

EL CANVI

Siguin quins siguin els resultats electorals, des d’entitats, col·lectius o a nivell individual hi ha moltíssima gent que aporta molt, que aportem molt. Estant a la junta directiva de clubs, d’entitats, o en grups i iniciatives diverses… en lloc d’estar estirats al sofà creiem que podem aportar moltes coses. Al mateix temps, alguns triem la via de la política institucional, sovint poc entesos i que, pel fet de triar aquesta opció, ens posen al mateix sac, havent-nos d’escoltar coses com “tots sou iguals”.

Amb aquesta introducció, però, volia fer la reflexió que les eleccions al Parlament han tingut uns resultats clars, i ens trobem de nou davant d’un relleu a aquesta institució catalana. Això va bé per la democràcia, és evident. Alhora, no puc estar content perquè l’eina que jo crec que més pot aportar, Esquerra Republicana de Catalunya, ha patit un revés històric i sense pal·liatius a les urnes, però ep! no abaixem la guàrdia, que no hem acabat la feina. Autocrítica sí, tota la que calgui. Decisions i gestos valents, també. Però una mica d’autoestima no anirà malament per recuperar la confiança d’aquells que l’han perduda. I segueix sent molta la gent que ha votat Esquerra, i que hi ha dipositat la seva confiança.

Ara toca no fer una oposició frontal, toca col·laborar, perquè com he dit n’hi ha que més enllà dels que guanyin, volem que el poble i el país avanci. Això sí, sense renunciar als nostres postulats.

A Prats i al Lluçanès, les coses segueixen igual. Que ningú es confongui i vulgui extrapolar aquests resultats en futures convocatòries electorals. Aquí, la lluita és una altra. El poc entès Govern de la Generalitat catalanista i d’esquerres no ha girat l’esquena al poble, i fins i tot amb un govern municipal de CiU no s’hi ha posat de cul, tal i com li tocava fer. Esperem doncs, que el Govern de la Generalitat amb l’Artur Mas de President, faci a partir d’ara el mateix o ho millori, estant al costat en tots moments dels municipis del país, governi qui governi.

Hem viscut uns dies que CiU proclamava el canvi. Ha jugat electoralment molt bé aquesta idea. El canvi, però, ens toca al nostre municipi liderar-lo a nosaltres. L’autèntic canvi i que més hem de notar els pradencs és el d’una forma de fer política amb compromisos clars, propostes convincents i concretes que us farem arribar, amb fermesa, convicció i honestedat, amb ganes i força, amb una forma de fer al costat de la gent, sense prepotència ni favoritismes.

Volem una política que sigui de la gent, on tothom senti que l’Ajuntament avança al seu costat, no per sobre les espatlles de ningú. Volem que es vagi entenent que tots plegats construïm poble i nació, amb molt i molt respecte. Tinc el compromís i la responsabilitat d’estar al costat d’aquesta opció. Amb ganes!

Isaac Peraire Soler

Regidor i candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Prats de Lluçanès

* La foto que il·lustra aquesta entrada, me l’ha passat la Núria Vila Cabanas. És més actual que la que prèviament havia col·locat. Més actual, i més bonica. Gràcies!

2 comentaris

 1. “El poc entès Govern de la Generalitat catalanista i d’esquerres no ha girat l’esquena al poble, i fins i tot amb un govern municipal de CiU no s’hi ha posat de cul, tal i com li tocava fer.”

  Això traduït vindria a ser:

  “El tripartit no s’ha posat contra l’ajuntament de Prats, encara que com que és convergent, és el que hauria d’haver fet.”

  Visca la democràcia!

 2. T’equivoques.

  No sempre s’ha d’interpretar les frases en el seu sentit més negatiu de l’expressió. En aquest cas, he destacat el sentit positiu de l’acció, remarcant -això sí- que en anteriors governs de la Generalitat (de CiU) si que havia succeït. I celebro, i desitjo, que el Govern segueixi amb aquesta imparcialitat vers els municipis, malgrat quin partit polític hi governi.

  Ja que més enllà dels partits, estem treballant pels nostres pobles i per la gent.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*