el Carnaval a Prats de Lluçanès! (fotos i vídeo)

Ahir diumenge Prats de Lluçanès va viure també una molt bona jornada de Carnaval (recordeu la diferència amb Carnestoltes). El Ball dels Romeus i La Pitota no van faltar a la cita (és la part més tradicional i característica d’aquesta festa al nostre poble, tot i que amb el model de celebració que s’ha anat generant perd malhauradament protagonisme). El protagonisme al migdia va ser per a les carrosses i comparses; el Rei Carnestoltes, la Comissió del Carnestoltes, el Grup de Country, l’Escola Bressol, la Colla Gegantera, la Comissió de Festes i molta gent disfressada de totes les edats, que van desafiar el fred van omplir carrers del poble. Amb el Pregó del “Rei” Carnestoltes a la Plaça Nova es va donar el tret de sortida a la rua, que va donar la volta pel carrer Orient, avinguda Pau Casals, Carrer Major, Plaça Vella, Les Tres Fonts i altra cop a la Plaça Nova. A la Plaça Vella va tenir lloc una autèntica guerra de confeti.

L’Escola Bressol Municipal va celebrar, amb la seva carrossa, el 1r aniversari del seu neixament convertint-la en un gran pastís d’aniversari. I la Colla Gegantera vam disfressar-nos de jugadors i jugadores del F.C.Pradenc, igual com els gegants que portaven samarretes de l’equip (elaborades excel·lentment per l’àvia Pilar!). La carrossa, era un camp de futbol en el que els mateixos gegants simulaven enfrontar-se.

Va ser una molt bona rua, que va seguir amb un dinar popular al pavelló i un ball de tarda molt concorregut. Cal felicitar a l’organització que ho va fer possible, i a tota la gent que hi va participar!

A continuació, podeu veure un petit vídeo elaborat per mi mateix. A més, podeu veure una galeria de fotos aquí, o al facebook.

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*