El Lluçanès compareix al Parlament

En la tramitació del Projecte de Llei de Governs Locals de Catalunya, i en el marc de les compareixences que diferents entitats i institucions han fet al Parlament de Catalunya, divendres passat dia 7 de març va ser el torn de la Plataforma “el Lluçanès és comarca”. La Plataforma ho feia després d’una ronda de reunions amb tots els partits polítics presents a la Cambra.

Així, l’Eva Boixadé i l’Anna Plans van portar la veu de la Plataforma lluçanesa a dins el Parlament de Catalunya, en un dia històric per a reivindicar la tasca feta al llarg dels anys i reclamar que la nova llei no impossibiliti el reconeixement oficial de la comarca del Lluçanès. També ho va fer el Dionís Guiteras (President del Consorci del Moianès) que va defensar el model de gestió i la creació de la comarca del Moianès; i el Lluís Verdaguer, en nom de la Mancomunitat la Plana, defensant també la mancomunació dels municipis d’aquesta zona de la Plana de Vic.

Tots els partits van mostrar-se favorables a fer possible que tot plegat succeeixi (fins i tot el PP no va oposar-s’hi). I em permeto destacar doncs la pregunta del diputat Jaume Bosch, d’Iniciativa, que va dir: “si tots estem d’acord amb el que plantegeu, el que no entenc és que no estigui inclòs en el Projecte de Llei”. Va ser un clar missatge a qui va portar el Projecte de Llei al Parlament, i el comparteixo perquè ben cert és que ens hauríem estalviat tràmits com aquests.

Però valedors d’un caràcter positiu i de mirada endavant, sense necessitat de retreure res, esperem que ara sí això no tingui aturador. Vam sortir del Parlament contents, i ben convençuts que anem bé.

A continuació, l’Eva:

L’Anna:

* Podeu veure tota la sessió clicant aquí, amb les compareixences del Moianès i la Mancomunitat la Plana, a més de la intervenció dels diversos diputats. I a continuació algunes fotos:

pataformaalparlament

 

IMG_1134

 

plataformaalparlament

IMG_1116

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*