El Lluçanès i el Moianès, camins que poden anar junts

Ahir a Prats de Lluçanès, coincidint amb l’acte que va tenir lloc després “Cap a la independència“, des d’ERC Prats havíem convocat una reunió entre el Dionís Guiteras (Alcalde de Moià, President del Consorci del Moianès), que venia en un inici per a portar a terme aquest acte com a Diputat al Parlament de Catalunya, i el Lluís Vila (Alcalde de Prats de Lluçanès i President del Consorci del Lluçanès). I la vam convocar exclusivament per parlar de la reivindicació d’oficialitat de les dues comarques.

Durant la reunió, en que també hi vam assistir altres regidors de l’Ajuntament de Prats, es va parlar del context actual en el que seguim treballant per aquesta oficialitat. Ens trobem en processos que tan el govern català com l’espanyol legislen sobre governs locals i en una situació de crisi econòmica generalitzada i galopant. Aquest mateix context -i comparteixo anàlisi- ha de ser precisament una oportunitat per a nosaltres, per a les persones i els represenants polítics dels nostres territoris, de demostrar una gestió propera, eficient i eficaç (en aquí és IMPORTANTÍSSIM el paper dels dos Consorcis actuals, i alguns s’han de posar les piles).

El Dionís Guiteras va posar-se a disposició de treballar conjuntament, i ho va fer amb una frase que destaco molt: “Tot el que puguem fer junts, serà bo per a tots“.El Lluís Vila va fer el mateix, i va dir que traslladaria aquest posicionament a la reunió del proper Ple del Consorci del Lluçanès. I és que malgrat la situació de les dues comarques s’ha de reconèixer que és diferent, ambdues tenen camins que poden i han d’avançar junts i que de ben segur, per a la nostra gent, arribaran a bon lloc. Depèn de tots nosaltres.

Tots, tots, tots, el que hem de fer és pressionar i sumar esforços per aconseguir aquest reconeixement que necessitem. I fer-ho amb compromís, vocació de servei, de millora de l’administració pública al territori, de proximitat als ciutadans, d’aportar solucions. No demanem una nova estructura, ni crear despesa innecessària (no és això companys!), demanem reconeixement polític per a satisfer tot el que dèia. I els representants polítics han d’estar a l’alçada de les circumstàncies i esforçar-se per no deixar passar, una vegada més, aquesta oportunitat que se’ns planteja.

Visca el Lluçanès! Visca el Moianès!

 

 

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*