El porta a porta, al Lluçanès

(article publicat a la secció d’opinió de Naciódigital.cat)

EL PORTA A PORTA, AL LLUÇANÈS

La recollida d’escombraries ha estat, és i serà un servei principal que ocupa i preocupa a les administracions; als ciutadans, també. El debat al voltant d’aquest tema és habitual, tan de sistema com de cost per al contribuent. I el nostre territori no n’és excepció, sobretot en els darrers temps.

Olost ha estat el poble capdavanter al Lluçanès en aplicar el sistema de recollida selectiva de residus porta a porta. Des de la distància i alhora proximitat amb què ho visc, llegint el que es publica, parlant amb representants polítics i amb olostencs diversos, la satisfacció és generalitzada. Segur que no sense entrebancs, i és que els canvis de model tenen sempre dificultats. Això sí, les dades parlen per si soles, i segur que és gràcies a l’esforç de tota la gent.

A Prats de Lluçanès, l’equip d’Esquerra Republicana durant el ple de març del 2013 vam demanar -i es va aprovar amb els vots de CiU i ERC- “constituir un grup de treball impulsor d’un estudi que treballi la recollida d’escombraries al municipi de Prats de Lluçanès i busqui alternatives més eficaces, eficients i respectuoses amb el medi ambient, com podria ser la recollida d’orgànica porta a porta”.

La proposta es va aprovar però el grup de treball no s’ha reunit mai, l’única cosa que hem rebut és un trist paper de la producció de deixalles actual i la resposta posterior que no hi havia intenció de canviar de sistema de recollida d’escombraries. Estic convençut, però, que els dies passen, que no hi haurà altre remei i que el què era una porta tancada, aviat serà una porta oberta.

I que sigui una porta oberta a nivell del Lluçanès. Qui millor que el Consorci per a liderar-ho; mentre sigui Consorci ja pot començar, quan siguem comarca oficial no hi haurà excuses. Segur que en ocasions s’ha parlat en el si d’aquest ens comarcal, ara potser cal que qui el lidera s’hi posi seriosament, se sumin esforços. Serà millor per a les persones, pel territori i pels ajuntaments.

Amb tota la informació, fomentant la corresponsabilitat i la participació des de l’inici, estic convençut que ens en sortirem.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*