El President Mas, l’adhesiu i la celeritat

Dimecres de la setmana passada vam anar a reunir-nos amb el Joan Cañada (bloc), Secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya. El dia coincidia amb l’inici de la tramitació parlamentària de la Llei de Governs Locals de Catalunya, així que l’Eva Boixadé i jo, representant a la Plataforma “El Lluçanès és comarca” vam trobar-nos amb ell al Parlament de Catalunya.

Abans, però, als passadissos vam creuar-nos amb el President Artur Mas. Anava sol i amb pressa, avançava amb celeritat; l’Eva va entregar-li un adhesiu característic de la nostra reivindicació comarcal i li va dir “som del Lluçanès, necessitem la comarca”, ell sense aturar el ritme va deixar anar una simpàtica rialla (sincera) i acompanyant un esbufec va dir “bueno…“, i va desaparèixer. Llàstima de no haver tingut temps de fer-li una foto adhesiu en mà; mira que en faig de fotos eh…

Bé, així les coses, després vam reunir-nos amb el Senyor Cañada. Ell, que és coneixedor de la reivindicació i prou del territori lluçanès, va parlar-nos de celeritat. Va comprometre’s a resoldre amb celeritat els procediments engegats, i va reconèixer que després ja no dependrà d’ell; la pilota serà a la taula del Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya (en el comunicat que adjunto a sota, s’explica més). Cañada entre altre coses, va deixar anar una sentència molt interessant: que el Lluçanès i el Moianès en el marc legal aplicable actualment reuneixen tots els requisits objectius per a ser reconeguts comarca. Igual que n’és d’interessant, aporta a prou reflexions: i doncs? què esperem? per què no ho han estat abans?

En fi, seguirem avançant, lluitant, apretant, fent gestions… per assolir l’objectiu, pel territori i la gent. Per avançar en un model administratiu proper, eficient i eficaç. Per sortir al mapa. I ho volem fer amb celeritat, i ben fet.

 

(Eva Boixadé, Joan Cañada i Isaac Peraire, al Parlament)

A continuació el comunicat emès per la Plataforma “El Lluçanès és comarca”:
Representants de la Plataforma “El Lluçanès és comarca” es van reunir aquest dimecres 6 de novembre al Parlament de Catalunya amb el Director General d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya Sr. Joan Cañada.
Després d’exposar el context actual, la Plataforma va demanar quin era el posicionament i voluntat de la Direcció General. El Sr. Cañada va remarcar que en l’actualitat només hi ha dues comarques en procés de creació (Lluçanès i Moianès) i que “en el marc legal aplicable actualment reuneixen els requisits objectius” per a ser reconegudes.
En el cas del Lluçanès, el procés està aturat per la manca encara de l’informe de la Comissió Jurídica Assessora i la Comissió de Delimitació Territorial. El compromís de Cañada és “resoldre amb celeritat el que està al nostre abast”. Va informar també que “la voluntat política és resoldre la tramitació abans que entri en vigor la Nova Llei de Governs Locals per evitar disfuncions”. Va reconèixer, també, que de totes maneres la nova llei no afectaria els processos engegats pel Lluçanès i Moianès.Preguntat pel topall de 15.000 habitants que preveu la proposta de nova Llei per a la creació de comarques, Cañada, sense posicionar-se, va dir que s’havia de convèncer als partits polítics i que veia una oportunitat la compareixença que podrà fer la Plataforma “El Lluçanès és comarca” en comissió parlamentària. Un tràmit parlamentari que, per cert, va iniciar-se ahir mateix.
Recordem també que la Plataforma està en procés de reunir-se amb les forces parlamentàries. S’ha reunit ja amb ERC, ICV i CiU, i té sol·licituds fetes amb la resta.
Plataforma “El Lluçanès és comarca” 
7 de novembre del 2013

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*