Els Estelladors de Prats de Lluçanès

El passat divendres dia 19 d’abril al vespre la Sala Cal Bach es va omplir per escoltar la presentació del llibre “Els Estelladors. Prats de Lluçanès“. Això coincideix amb que fa 25 anys que van organitzar la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya i que enguany hi tornen (en parlo unes línies més avall). En l’acte, primer va parlar el regidor de cultura Jordi Batriu, seguidament el Xavier Nualart i el Jordi Pujol (Vice-president i President dels Estelladors de Prats de Lluçanès), i a continuació van fer-ho el representant de la Coordinadora de Balls de Bastons de Catalunya i la Núria Vila, de l’Editorial Cal Siller.

La presentació va ser lleugera i rodona. A mi em va encantar. I és que a part de les intervencions (breus i clares) va tenir un final esplèndid. Els més joves Estelladors van ballar alguns balls; l’últim del qual va ser una estrena: EL CONTRAPÀS. La sala va esclatar a aplaudiments; tothom es va quedar amb ganes de tornar-lo a veure.

Seguidament, un altre moment especial quan músics que han passat per la colla (i que són molt bons músics) van fer una genial interpretació (veureu el vídeo més avall) de les músiques dels balls de bastons. No us ho perdeu.

I per últim, un cop finalitzat l’acte a dins la Sala, va tenir lloc una ballada col·lectiva a fora en un moment que va ser molt bonic. Una llarga fila de balladors (mireu foto a baix) d’ara i d’abans va formar-se per a fer un ball per a la història. Allà s’hi van trobar bastoners de totes les èpoques i van reviure vivències i experiències d’un ball que a Prats ha fet molt i que encara ha de fer. A l’acabar el ball, fixeu-vos la passió que hi posaven alguns, un va dir tot ensenyant-nos com havien deixat els bastons: “Veieu? per això vam decidir dir-nos estelladors!”

La propera parada és molt gran i és un repte de poble. El dissabte 6 de juliol Prats de Lluçanès acollirà la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya. Serà espectacular i es compta que aglutinarà cap a 2000 persones. Per un poble de 2700 habitants, això és també històric, i cal el suport i implicació de tothom.

Moltes felicitats per tot plegat ESTELLADORS i molta empenta!!

* Notícia a Vilaweb-Lluçanès.

(Vídeo de Glòria Borralleras)

(durant la presentació. Foto: Glòria Boralleras)

(moment de la ballada final. Foto: Isaac Peraire)

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*