escoltant jovent de 3r d’ESO. Han de poder participar!

Aquest passat dimarts vaig ser convidat a assistir a una classe de l’assignatura “Ajuntament i municipi“. Es tracta d’una optativa de 3r d’ESO que s’imparteix a l’Institut Castell del Quer (el del Lluçanès), l’Institut que vaig anar jo i que vam viure-hi tantes i tantes hores…

A part del cantó nostàlgic que suposa sempre el retorn, i de les ganes d’impartir classes que genera posar-se davant d’un seguit de nois i noies joves, em quedo amb preguntes i reflexions que van aparèixer durant i després de la visita.

Ja tenien molta informació del funcionament d’un Ajuntament, de l’estructura, etc. però vam parlar de la composició de l’Ajuntament de Prats (també una breu pinzellada d’altres de la comarca), de la història d’ERC al nostre poble, de la tasca que porto i portem els regidors/es d’ERC actualment, de les nostres propostes, etc.  Evidentment, n’hi ha que van preguntar més que d’altres, o que es mostraven més actius en aprendre el que estava dient, però en general va ser un grup actiu.

El més important que m’emporto i que m’hi reafirmo, és que els nois i noies joves són també vilatans, que viuen i estudien al nostre poble (o comarca), que hi volten, hi juguen, hi desenvolupen relacions. Són conciutadans amb opinió i inquietuds, i que han de poder aportar a la societat tot el que saben i poder aprendre amb la convicció que desenvoluparan aquest seu propi posicionament crític, responsable i coherent. Encara no poden votar (jo penso que hauríen de poder votar als 16 anys), però jo crec que han de poder vehicular les aportacions, per això els vaig dir que quan em trobin pel carrer, o pel facebook, aquest mateix bloc o mail, em poden fer arribar les aportacions que vulguin (un ja s’ho va agafar al peu de la lletre, i l’endemà em feia una petició). Tot i això, el realment interessant no és que em puguin parar i dirigir-se a mi (que també), sinó que és important que l’Ajuntament estableixi mecanismes de participació per a ells (igual que per la població en general), però la recuperació del Consell de Joventut pot ser una bona iniciativa. Igual que és important que ells s’impliquin i movilitzin. Hi seguirem treballant.

Així doncs, una hora ben productiva i que espero que els nois i noies s’ho passéssin igual de bé que jo. Gràcies per convidar-me!

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*