examens per Festa Major

La Festa Major és sempre un esdeveniment gran, important. D’aquí el nom. La d’hivern, a Prats de Lluçanès, és també una convocatòria que tenim marcada al calendari i que per a l’època d’estudiant universitari agafa en molts casos en plena temporada d’examens. Pels que treballen fora del poble, és corrent que s’hagi de demanar ‘festa’ adicional per poder ser el dia de la Festa Major a Prats.

Així, a l’escaure’s en dissabte enguany cau més bé per a tothom (malgrat haver d’estudiar igual, en alguns casos). Però igualment, per poder ser el dia de la Festa al poble, es poden fer moltes coses. Ara, explicaré per primera vegada en públic una historieta que em vaig trobar, en el primer any de carrera universitària (Sociologia), quan s’esqueia un examen el dia 22 de gener, el de la Festa Major del meu poble. (segueix…)

L’assignatura era ‘Ciència política’, precisament una de les que m’agradaven més. Comentant-ho amb companys de classe, a veure què podria dir al professor per poder canviar de data l’examen, hi havia la possibilitat de perdre’m el ball de la Trencadansa i tota la programació del dia 22 al matí i migdia. Això ho vaig descartar ràpidament, perquè em sentia amb el deure de no fallar i aquell any (el 2004) era un dels balladors de la Trencadansa; a banda de les moltes ganes que tenia de poder-hi participar. Descartada la idea de que tenia hora al metge, que s’havia mort algú de la família (excusa macabra, però que ronda pel cap a estudiants universitaris), vaig decidir anar a veure el professor.

“Senyor professor, li he d’explicar una cosa: el dia 22 no podré venir a fer l’examen. És que… (el tiu va posar la primera cara volent dir “i què m’expliques?”) … és Festa Major al meu poble, i hi participo, m’agrada, etc.” (jo vaig pensar que si no el podia fer un altre dia, deixaria l’assignatura pel setembre). L’home va posar una cara de sorpresa espectacular. I després d’alguns minuts d’intens silenci em va dir: “doncs va, el fas un altre dia”. Jo no m’ho podia creure. De fet, encara ara quan hi penso em costa de creure. Quan ho explico, la gent es sorprèn.

Però és ben cert. El dia que vaig anar a fer l’examen, el professor em va dir que havia accedit a fer això (cosa absolutament gens corrent) per la sinceritat amb la que vaig anar-hi, i no s’havia trobat mai amb una ‘excusa’ així.

Si és cert que era un professor proper als alumnes, d’un tarannà agradable, però no és pas que amb mi tinguéssim excel·lent relació. La justa, la normal.

Amb tot això, vull dir que  ja torna a venir una Festa Major, que començarà aquest any amb el pregó del Ramon Erra, que té l’eix central en els actes més consolidats i tradicionals, i que esperem que pradenques, pradencs i gent d’arreu la puguem gaudir amb intensitat!

Podeu veure la programació clicant aquí.

2 comentaris

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*