Fem poble, parlem d’urbanisme. Conclusions

Dimecres de la setmana passada el grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès vam organitzar una reunió oberta sobre urbanisme. Recordeu que vam engegar una iniciativa amb el nom de “FEM PRATS – assemblea de poble” per anar tractant temàtiques que ens semblen d’interès per a la gent, i en aquesta ocasió tractava això, l’urbanisme municipal.

Primer, l’arquitecta experta en la temàtica Mireia Rossell va fer una exposició del marc teòric en que ens movem, amb què ens podem trobar quan parlem d’urbanisme municipal, les figures jurídiques, els marcs legals, etc. A continuació, l’exregidora d’urbanisme de l’Ajuntament de Prats Montse Canal va exposar l’aposta que el grup d’ERC va per per abordar seriosament l’aspecte urbanístic i el procés de redacció del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Jo mateix, em vaig encarregar d’explicar com havia continuat aquest procés des de la nostra òptica i informació que tenim a partir que ho ha “liderat” el grup de Convergència i Unió. Finalment, hi va haver un ric torn de preguntes i respostes.

De conclusions n’hi ha vàries, però destaco que l’urbanisme ha d’estar al servei dels vilatans i les relacions socials en general i que el POUM ha de ser una eina per aconseguir això, i ser una eina a disposició de la gent, que se la sentin seva. Per això mateix, denunciem que l’equip de Govern ha tingut encallat tant de temps la redacció del POUM, que no ha cregut en un procés participatiu com a tal, que tot aquest temps ha sortit més car del previst, que s’ha volgut fer a cops de conveni i en visió particular en comptes de general, i que, a més, hi ha riscos. Vam repetir que no volem haver de tornar a titllar aquest POUM com el POUM de la vergonya.

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*