fem propostes al Pressupost municipal

En el Ple municipal del 25 de setembre l’equip d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès vam proposar, de nou, que el Pressupost municipal pel 2014 es fes a partir d’un procés participatiu, però el grup de Convergència i Unió hi va votar en contra.

Ambtot, nosaltres aquest passat dilluns vam presentar una proposta per a CiU, al govern de l’Ajuntament, les pugui tenir en compte si ho creu convenient. Podeu llegir el document complet clicant aquí, amb les aportacions i l’argumentació.

Un resum, a continuació:

– Promoció econòmica: considerem que ha d’existir una partida concreta de promoció econòmica. Dins aquesta partida, que podria suportar econòmicament les accions planificades per la “Taula per a la dinamització econòmica”, hi hauria d’haver uns apartats de Turisme, Comerç i Indústria.

– Brigada Jove: proposem que hi hagi una dotació pressupostària per a tirar endavant el projecte de “Brigada Jove”, aprovat pel Ple Municipal el setembre del 2013.

– Porta a Porta: cal redimensionar l’aspecte de la recollida d’escombraries. Hem de tendir a fer menys residus, a reciclar, a conservar el medi ambient. La que ens sembla millor fórmula, i provada, que permet també reduir el cost, és el porta a porta.

– Entitats i activitats: creiem oportú fer un apartat específic per a suport econòmic de les entitats, establint un procediment equitatiu, igualitari, amb reunió prèvia amb elles.

– Pressupost participatiu: Deixar una partida dotada amb una quantitat de diners els quals a partir d’un procediment participatiu la gent del poble decideixi a quins projectes pot aplicar-se. En aquest cas, s’hi podria incloure el capítol d’inversions. I és que a partir d’uns plantejaments inicials que l’equip de govern pugui formular (atenent les seves prioritats i necessitats), i explicar-les als veïns, posteriorment i fent el procés participatiu es decideix la seva finalitat.

– Projecte Educatiu de Poble: un projecte educatiu que hauria de poder començar a aplicar accions al municipi, amb la participació dels agents educatius.

 

(Foto del Ple del 30 d’octubre) 

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*