Gegants i Txarango a Prats: TEMPESTA HURACANADA!

Aquest dissabte 21 de juny va tornar a ser un dia gegant a Prats de Lluçanès. A la tarda, la Trobada Gegantera amb molta calor i molta gent al carrer seguint-la, i a la nit, concertàs a un pavelló que es va quedar petit per viure en directe els Txarango.

Va ser una benvinguda espectacular a les Festes de Sant Joan i els Elois de Prats de Lluçanès. A les 6 de la tarda els carrers cèntrics del poble s’omplien de gent i gegants per acabar a la Plaça Nova on vam ballar la versió gegantera de la Trencadansa (aquest cop em va tocar a mi ser a sota el Gegant, i se’m posa pell de gallina recordant-ho!) i vam fer la ballada final totes les colles. Després, cap a la Plaça Vella on vam sopar tots plegats, els Txarango inclosos.

I a la nit, tothom cap al concert. Espectacular imatge el pavelló ple de gom a gom amb connexió completa entre públic i el grup, un autèntic i enèrgic concert. Van fer un repertori centrat bàsicament amb els temes del nou disc “Som riu”, però sense descuidar-se cançons que ja son himnes, com el “Quan tot s’enlaira”, dedicat a la “família gegantera!” (deixeu-me destacar l’anècdota de la bonica imatge del meu nebot Hug cantant-li aquesta cançó a l’Alguer Miquel, l’Àlex Pujols i l’Ivan López dels Txarango a la Plaça Vella, a l’hora del sopar).

A sota us deixo amb un vídeo que resumeix una mica el que vam veure i viure durant la jornada, però com sovint intento fer, cal destacar i remarcar la gent que fa possible tot això, no només el dia D, si no tots els mesos anteriors. Per descomptat, que sense el suport de la gent del poble que va sortir i de tothom que va venir, tan a la Trobada com al Concert, res tindria sentit, però darrere de tot plegat hi ha una feinada.

La Comissió de Festes va treballar des de fa temps (molt!) per aquest concert, contribuint a crear un clima d’antuvi espectacular, amb un grup que és la sensació del moment (Txarango), amb una difusió i organització treballada. El poble no va fallar i al pavelló ens hi vam trobar diferents generacions.

I la Colla Gegantera, sobretot la gent que dies abans s’ho curra, la gent que ens ajuda a fer una cercavila lluïda i segura, a preparar, cuinar i servir el sopar. I també, els que fins al final es van quedar, fins i tot a escombrar la Plaça Vella per deixar-la neta.

Començar la “Festa Major” amb Trobada Gegantera i Concert ha estat de nou una bona manera de fer-ho. I acabo aquest petit article amb una frase de la cançó Som un riu dels Txarango: JUNTS SOM UNA TEMPESTA HURACANADA!

* Galeria de fotos a Google + i Picassa.

colla completa

gegants i txarango

IMG_8805

3 comentaris

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*