Jovent preparat. Present i futur.

El passat dijous 25 de juliol, mentre al Parlament de Catalunya s’acabava el Ple monogràfic sobre la joventut a Catalunya,  a Prats de Lluçanès tenia lloc el “Jove, parlem del teu treball?”, una sessió en la que estudiants que han acabat 2n de Batxillerat van exposar el treball de recerca que havien fet.

Òlibes, casa domòtica, campanya electoral, infermeria, discapacitat mental, jurats populars, Dr. Grau, inversions de risc, burro català, pebrots, entitats esportives del poble, contracte social i vi, van ser els temes que van tractar els seus treballs, que van ser exposats amb brevetat i de forma clara durant la sessió.

És extraordinari veure de forma conjunta aquesta feinada que havien fet. Conèixer de prop el què ells mateixos van poder aprendre i adonar-te que amb perfils de persones tant diferents, surten temes tant diversos al voltant d’una mateixa taula. Les ganes de preguntar i conèixer més em van posseïr quan va ser el torn de poder intervenir.

El debat posterior va ser molt enriquidor, aprofundint en temes concrets i, més tard, en unes reflexions generals sobre el per què havien escollit un tema i no un altre, o fins i tot parlant del seu futur com a estudiants i/o treballadors en el propi poble, comarca o país.

Una gran iniciativa la de fer aquesta sessió, que esperono a que se segueixi fent, donant l’oportunitat a tot el poble a conèixer el què els seus investigadors joves han treballat. Una demostració que tenim jovent preparat, que són el present i futur de la nostra societat. Cuidem-los i animem-los a seguir-ho fent. Endavant!

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*