La Batalla d’Alpens

Aquest cap de setmana passat Alpens ha reviscut un dels episodis més destacats de la seva història, i ho ha fet en una reinventada “Fira del Jovent“. Jo vaig veure i viure l’acte central diumenge al migdia: la representació de la Batalla d’Alpens “Cabrinnetty contra Savalls“. I puc ben assegurar que encara ara quan hi penso em sento content d’haver decidit anar-hi.

A banda de que l’escenari és bonic i escaient -la Plaça Major i els carrers d’Alpens són ja de per si un atractiu-, la forma d’explicar la història va ser clara, pedagògica i molt ben tramada. I la representació excel·lent, amb uns actors i actrius que van fer una gran feina i uns paperassos espectaculars. Ah, i la pirotècnia i els trabucs complets i molt ben coordinats, que van ajudar a traslladar-nos a la situació viscuda el 1873 en una de les batalles de la Tercera Guerra Carlina, impressionants!

Els papers de Cabrinetty i Savalls, Doña Blanca, el dels avis i la néta, el poble, els soldats, la mort… tots, excel·lent. A tall de parèntesi, destacaria dues frases que va dir la iaia, i que em semblen molt interessants: “A les guerres sempre hi perdem els pobres” i “van ser uns dies molt tristos. La gent d’Alpens mai ho oblidarem”. Molt suggerents.

Les llàgrimes d’una emocionada alcaldessa Montse Barniol al final, parlaven per si soles i definien com l’esforç d’un poble dóna resultats. Felicitats a tots els que ho van fer possible! I els que no vau tenir la sort de veure-ho, apunteu-vos-ho al calendari de l’any vinent!

* Per a saber-ne més, llegiu aquí el bloc Gent d’Alpens, amb explicació i enllaços.

* Petita galeria de fotos fetes per jo mateix a Google + o Picassa.

* Galeria de fotos a Osona.com.

(moment de la Batalla)

 (l’alcaldessa Montse Barniol, trabuc en mà)

(a mi també em van deixar disparar un cop 😉 )

2 comentaris

  1. Bon dia Issac,

    Des d’Alpens, gràcies per fer-te ressò de la Fira del Jovent d’enguany i la commemoració de la Batalla d’Alpens. I gràcies, també, per recomanar el bloc de Gent d’Alpens, em fa content.
    Per cert, la teva referència a les frases de la iaia la trobo molt encertada, doncs, malauradament, sol anar sempre així.

    Com el Lluçanès no hi ha res!
    Salut.

  2. Moltes gràcies en nom de la gent que va estar treballant en la representació. És tot un estímul trobar articles com el teu!

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*