La Caminada o com conèixer, cuidar i gaudir de l’entorn

Aquest diumenge 22 de setembre del 2013 ha tornat la Caminada Popular a Prats de Lluçanès. 10 anys després de no organitzar-la, i coincidint amb el 25è aniversari de la primera que van fer, la Unió Excursionista Prats n’ha tornat a muntar una. Dos recorreguts diferents pel voltant de  Prats, passant per múltiples indrets interessants.

I s’han inscrit 445 persones! I això significa que és un èxit brutal, ni les més optimistes de les previsions ho apuntaven. I és que a partir de les 7 del matí ja arribaven els primers caminadors, fins que a les 8 el Joan Ramon Soler (fill d’una de les ànimes dels primers anys de la UEP i les caminades, l’Àngel, el de les aigües, el del Soler, per a nosaltres el tiet Àngel) ha fet sonar l’esquella que significava la sortida.

Llavors, cadascú al seu ritme i gust, ha anat fent camí. Seguien els dos recorreguts el mateix camí passant per Santa Eulàlia de Pardines, el Molí de Galobardes i fins a l’esmorzar a la Coma del Forn. A partir d’allà, es biforcava la ruta, i la curta passava per Galobardes i la Font del Clotet, on teniem un punt d’avituallament; la llarga anava direcció la Costa de la Cavalleria i travessava cap a la Serra dels Degollats, el Roc Foradat i la Cadira d’en Galceran; amb dos avituallaments més.

La gent estava contenta; els organitzadors i els que hi hem col·laborat, també. El temps ha estat un gran aliat. I coincidíem a fer créixer el nostre orgull de poble i comarca, de Prats i el Lluçanès, i del nostre entorn. De conèixer-lo, gaudir-lo, cuidar-lo i ensenyar-lo.

Cal agrair i felicitar la gran tasca de la gent de la UEP, que més enllà del dia d’avui han deixat hores i hores per a planificar-ho tot plegat. Quina vitalitat! Per molts anys aneu fent camins!

*Podeu veure una galeria de fotos feta per jo mateix clicant aquí Google + o aquí Picassa. A mesura que en vagi veient, les enllaçaré; també ho podeu fer vosaltres mateixos afegint un comentari. Gràcies! 😉

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*