La llum arriba en camió

(Valgui per endavant que la informació que aportaré aquí no és oficial. Simplement és el què jo he sabut i transmeto a tot el veïnat de Prats de Lluçanès).

El poble va tornar a quedar a les fosques ahir al vespre. Sense temporal, ni grans pluges ni desastres aparents. Els operaris d’Endesa (diria que subcontractats, sigui dit de passada), van anar recuperant la llum pels abonats per trams (o fases) segons està dividida la instal·lació al poble. Aquest cop no van tardar a adonar-se que, de nou, hi havia un lloc que no podrien fer-ho tan ràpidament: el del transformador situat al Carrer de la Font (per entendre’ns, el que va dels “pisos blancs” a les Tres Fonts).

El problema és el mateix que el de fa un parell d’anys i de l’octubre passat: el “gran cable” que arriba en aquest indret i que ve de Cal Navarro (antiga Ausa), és vell i està deteriorat. Ja ho sabien en la primera i en la segona reparació. El cas és que deu sortir més barat per la companyia fer un pedaç, que arreglar-lo tot. I mentrestant, els abonats anem pagant religiosament cada mes amb el risc, igualment, de trobar-nos amb la mateixa avaria.

Així doncs, a partir de les 12 de la nit passada vam haver d’avisar diferents veïns que apartessin els cotxes i fessin lloc per tal de poder situar el camió de gran tonatge que portava l’immens generador (mireu foto a baix), que donaria llum a tota la zona afectada (extraoficialment sembla que més de 200 comptadors). Amb retard, però va arribar. I diria que per allà 2/4 de 5 de la matinada, tothom tenia llum.

Ara, esperar que arribin els operaris que han de detectar el punt concret de l’avaria, i a veure com afronten la reparació. Jo espero, desitjo i em sembla que hem d’exigir, que aquest cop no sigui un pedaç, sinó que sigui definitiva.

I és que un cop pot passar; dos…és greu però també; tres ja és massa. No podem tolerar que pugui tornar a succeir. Els veïns hem d’exigir que la solució sigui definitiva, i que Endesa no ens prengui el pèl. En aquest punt aprofito per dir que Endesa va tenir el 2012 un benefici net consolidat de 2.034 milions d’Euros. Amb això, està tot dit.

Per últim, dir-vos que de ben segur hi haurà alguns talls a la corrent per tal d’anar reparant el problema (ho dic perquè l’última vegada ens va passar). Espero que, com llavors, ens avisin. Ho dic, però, per estar al cas.

(aquest és el gran generador situat al Carrer de la Font)

3 comentaris

  1. Isaac, com a ex treballador d’Endesa i concretament delegat del Lluçanès et puc dir que el motiu d’aquestes avaries repetides en diferents punts d’aquest cable subterràni no son degides a que sigui vell, tal com dius, aquest cable al cap d’uns anys d’estar instal·lat i en motiu de la primera avaria es va detectar que era defectuós, de fàbrica, o sigui que te un problema en l’aïllament en uns punts determinats i qualsevol sobrecàrrega, tempesta encara que sigui lluny ja que les línies mes o menys estàn enllaçades, provoca una fuita a terra i aixó es repara fent un empalmament en aquest punt. Aixó es una explicació tècnica en cap cas es per defenssar a la companyia que tal com tu dius amb els beneficis que te ja es podria plantejar de canviar-lo o com a mínim acabar d’anellar aquest tram, que ara es un apèndix, i llavors es podria mantenir el servei a tot-hom i deixar el tram avariat aïllat.
    Espero que et serveixi per aclarar el tema.
    Salut

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*