La nit de Reis de Prats: cap nen sense joguina

Entre la Comissió de Reis, Càritas i l’Ajuntament va tornar-se a portar a terme a Prats de Lluçanès la campanya “Cap nen sense joguina“, per ajudar a fer efectiu això que titula la campanya.

A Prats, a la nit de Reis passem per les cases tot fent de patges i reis. La gent s’apunta amb antelació, paga la quantitat corresponent i llavors les comitives hi van a “portar els regals”, uns regals que la persona que obra la porta dóna a rei i patges (els tenen amagats) i aquests els entren a la part de la casa on hi ha la canalla.

Hi ha cases amb molts regals de tot tipus, altres amb pocs (en aquests casos, solen ser habitatges en els que et fan dir que els nens vagin a dormir d’hora, així es trobaran més regals l’endemà). Així són la immensa majoria de cases visitades que, sortosament, viuen amb alegria intensa i emoció desbordant un vespre màgic sovint acompanyat d’un bon i merescut àpat en família extensa. Els que fem de patges i reis animem l’ambient, fem dir el vers, cantem cançons… i som també convidats a menjar i beguda. És tot plegat molt emocionant, i tots (famílies i persones que fem de reis i patges) ens ho passem de forma espectacular, emocionant, que costa de descriure.

Però no tothom ho pot fer. I no ens podem descuidar de pensar-hi, és la crua realitat.

Enguany, en el que vaig tornar a tenir l’immens honor de participar com a Rei de nit en un d’aquests grups que passàvem per les cases, la meva colla va tenir l’ocasió d’anar a veure a una família que s’havia acollit a la campanya “Cap nen sense joguina”. L’acolloniment del petit amb llàgrima viva (com en molts casos), l’alegria de pare i mare, les cares d’astorats dels germans grans… estàvem vivint a part d’un instant màgic, un moment històric.

Les joguines eren usades; “només” una per cada un dels petits. Tot sense cap excés, ni got de vi, cava, galetes o coca. No feia falta. El cop de mà de complicitat de cadascun d’ells a la sortida va ser impagable, i la mirada d’il·lusió de tots no té preu. 

Ambtot, aquest any em sembla que va tenir poc èxit la campanya, a jutjar pel nombre de famílies que s’hi va acollir. M’agradaria pensar que és perquè n’hi ha poques de necessitades. Finalment, cal agraïr a Comissió de Reis, Càritas i Ajuntament la voluntat de fer-la, és molt important fer-la.

reisprats

* Foto extreta de la galeria de fotos de La Rella.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*