la Plataforma “El Lluçanès és comarca”, al Parlament

Lluny queden les primeres visites de la Plataforma “El Lluçanès és comarca” al Parlament de Catalunya. Des del llavors President Rigol, a la mateixa Maria Eugènia Cuenca, que va esdevenir un nom molt corrent entre nosaltres.

Ara, en el marc de les noves accions que la Plataforma engega (recordeu la taula rodona, per exemple) es mantenen reunions amb tots els representants dels Grups del Parlament de Catalunya. De moment, ja portem CiU, ERC, i ICV. Ahir va ser el torn de CiU i ICV.

La sensació que ens queda és, de nou, el compromís polític d’aconseguir-ho, alguns amb més pressa que d’altres, però un ampli consens i acord. Ara seguirem empenyent, apretant.

La Plataforma, doncs, ha de tornar al Parlament per a veure’s amb els altres grups, però també ho farà, i per primera vegada a la història, per a comparèixer en comissió parlamentària. I és que ha obtingut el compromís (que vol que sigui de tots) per a comparèixer en el tràmit parlamentari de la nova llei de governs locals. És una gran notícia!

A dalt, amb ICV. A baix, amb CiU

El comunicat emès per la Plataforma “El Lluçanès és comarca” és el següent:

LA PLATAFORMA “EL LLUÇANÈS ÉS COMARCA” ES REUNEIX AMB ICV I CIU AL PARLAMENT DE CATALUNYA

La Platafroma “El Lluçanès és comarca” segueix amb les reunions bilaterals amb els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya. Així, després d’haver-se reunit amb la Diputada Marta Rovira d’ERC el dia 3 d’octubre, avui s’ha reunit en Seu Parlamentària amb representants del Grup d’ICV-Euia i de CiU.

Primer ha tingut lloc la reunió amb ICV, a la qual hi han assistit les diputades Marta Ribas (Vallès) i Laura Massana (Bages), a més del Coordinador d’ICV-Osona Arnau Martí. Seguidament, els representants de la Plataforma “El Lluçanès és comarca” s’han reunit amb els Diputats de CiU Albert Batalla (Alt Urgell), Marta Pascal (Osona) i David Bonvehí (Bages).

En ambdós casos, després de conversar sobre la situació de la reivindicació d’oficialitat de la comarca del Lluçanès, i els motius pels quals s’havia sol·licitat la reunió, s’ha debatut sobre el tràmit parlamentari de la nova Llei de Governs Locals, però també sobre el tràmit ja iniciat amb la llei actual, i els passos que el Lluçanès ja ha fet.

ICV i CIU s’han mostrat a favor de la creació de la comarca del Lluçanès, així i com de la del Moianès.
ICV i CiU, igual que ERC, s’han compromès a demanar la compareixença de la Plataforma “El Lluçanès és comarca” en  el tràmit de debat sobre la nova Llei. la Plataforma treballarà perquè la proposta de compareixença sigui de tots els partits.
Per altra banda, ICV s’ha compromès a esmenar la nova Llei el límit de 15.000 habitants per a la creació de les noves comarques, enrte altres aspectes. En canvi CiU, que ha adoptat el compromís d’estudiar-ho, ha reiterat que el nombre d’habitants no seria un impediment pel Lluçanès i el Moianès, perquè ja han iniciat els tràmits administratius.

Ara, queden pendents les reunions amb la resta de grups parlamentaris i amb el Departament de Governació.

Plataforma “El Lluçanès és comarca”

24 d’octubre del 2013

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*