la tempesta al Consorci

Aquest dissabte passat el Consorci del Lluçanès va organitzar una jornada de participació que sota el títol La Tempesta pretenia “debatre els projectes que s’estan treballant” des d’aquest ens comarcal amb l’objectiu “que la població pugui conèxier i opinar sobre les línies de treball que s’impulsen al territori i també les pugui prioritzar en el context social i econòmic actual”. I al meu entendre, els objectius es van complir. Jo en vaig sortir satisfet.

Cal debat i participació. Dos conceptes per a mi prioritaris per entendre un ajuntament, una entitat, una institució, etc. I la forma de plantejar-ho, dissabte al Consorci va ser correcta i profitosa.

Ara, esperem que els tècnics responsables del taller de participació ens en passin la memòria i les conclusions. Després, el què caldrà és que el que vam debatre i aportar tingui el suficient suport polític (seguit de l’econòmic i el tècnic) i fermesa dels que encapçalen el Consorci per aconseguir tirar-ho endavant. La comarca ho necessita.

Així doncs, a les 10 del matí erem a la Seu del Consorci per començar la jornada. Amb uns minuts de retard, el President Masramon va donar una senzilla i correcta benvinguda de la qual em quedo amb una sentència: “la nostra feina és treballar per la comarca, pel Lluçanès“.

Ens van explicar el funcionament que tindria la jornada, i vam dividir-nos en tres grups: “planificació territorial, productes agroalimentaris”; “cultura com a motor econòmic” i “territori educador”. Un cop realitzat el treball per grups, es va fer la posada en comú en un “plenari”, en el que portaveus de cadascun dels tres vam aportar les conclusions.

Aquestes, esperem que tinguem redactada la memòria que apuntava abans, i en podrem parlar, amb tota la informació a les mans.

Enriquidores i interessants, satisfet del debat, ara cal seguir fent allò que dèia el Masramon: treballar per la comarca. I per a la seva gent.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*