L’Ajuntament de Prats, suspèn on-line

S’ha fet públic un informe del Laboratori del Periodisme i la Comunicació per a la Ciutadania Plural, un grup d’investigació reconegut per la Universitat Autònoma de Barcelona (llegiu-lo sencer aquí), que el que fa és publicar una avaluació quantitativa dels recursos que ofereixen els webs dels ajuntaments per informar de les actuacions entorn els mateixos ajuntaments. En general la nota no és massa bona, però no és cap excusa per no fixar-se cadascú en el seu ajuntament i veure què hi trobem. En el cas de Prats de Lluçanès hi trobem un suspens important (llegiu l’informe aquí), i a mi -i al grup d’ERC- ens preocupa bàsicament també perquè fa molt de temps que reclamem millores en aquest sentit.

Per exemple, durant el Ple Municipal del desembre del 2011 (mireu l’acta aquí), el Grup d’ERC vam presentar una proposta per a fer el que en vam dir Pla de Comunicació (llegiu-la aquí), una proposta que no va ser acceptada perquè l’alcalde va dir que aquesta “tasca que creiem que correspon a l’equip de govern i que ja l’estem fent tant bé com podem i que probablement és millorable i ja intentarem millorar, però per tant, votaríem en contra.” A part del Ple, i en diverses ocasions, ho hem demanat en altres contextos.

Un any i mig després, veiem que no ha millorat, i que la idea de fer un Pla de Comunicació que inclouria la web i tots els elements informatius existents, amb la participació de tothom, és més necessària que mai. A més en uns temps que cal aprofundir en la transparència i la participació, i que podríem tenir eines per a fer-ho.

* Notícia a El Periódico.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*