L’alcaldessa de Lluçà escriu alt i clar

L’Eva Boixadé, alcaldessa de Lluçà i candidata per l’equip “Independents per Lluçà i Santa Eulàlia-AM” (associada, doncs, a ERC), va publicar divendres passat una carta a El 9 Nou. La reprodueixo a continuació perquè em sembla rellevant i important llegir-la i reflexionar entorn el què s’hi reflecteix. L’Eva, parla alt i clar.

“M’he decidit a enviar aquest escrit a EL 9 NOU quan he vist un anunci de propaganda electoral, en el qual Artur Mas deia que CiU és vital en els ajuntaments. Potser ell no sap que en el cas de Lluçà podria ser més aviat un perill. Algú li hauria de dir… I que quedi ben clar que sé molt bé què és la democràcia, per si algú li pot passar pel cap que dic això perquè no accepto que hi hagi una altra llista al meu municipi. ( Segueix llegint…)

Els de CiU, ja ho diuen que no s’hi val a fer actuacions només pensant en els partits, que s’ha de mirar pel bé del país; que hem d’anar tots a l’una i tot aquest rotllo que acabes veient que per a ells només són bones paraules. Pel contrari, ara són els primers, almenys els d’Osona, a córrer a prometre càrrecs a alguns candidats per tal de garantir la majoria en el Consell d’aquesta comarca i per garantir tenir més diputats que les altres formacions, no fos cas que no poguessin manar tots sols!

Sé de primera mà quines són les seves promeses a canvi de destrossar l’adversari i no precisament les ofereixen pels mèrits que pot tenir una persona, sinó només per les majories partidistes. És per això que els vaig dir que no. A mi em va semblar que no els importava gaire el que jo pensava ni van mostrar el més mínim interès pel meu municipi.

Amb aquest gest personal i legítim responent que no, ells diuen que jo tinc mal caràcter. Doncs, no. Que tothom tingui ben clar que el caràcter estrany i prepotent és el d’ells. De sempre que m’he entès amb tothom i la gent que em coneix ho pot ben dir. A mi m’interessa la gent i el territori, no els partits pels partits.

A partir d’ara, senyors i senyores de CiU, costarà que la gent es fiï de vosaltres. Heu demostrat passar el vostre correcte partit per davant de les persones i els pobles. Heu apurat la legitimitat que té fer llistes i heu posat noms dels vostres afiliats en un opble quan aquests són totalment desconeguts i desvinculats a la nostra gent. Això no us sortirà tan bé com us penseu i sabeu per què? Doncs perquè la gent, sigui del poble que sigui, gran o petita, no es mama el dit i això no els agrada.

Això és el que fa que les persones estiguin fartes de la política. Això, senyors de CiU, no ajuda a tirar endavant. Algú dels que llegiu aquestes ratlles podeu pensar: “Ja pots comptar, això ho fan tots els partits…”. Doncs no és veritat, almenys pel que jo he pogut conèixer fins ara.

Altres formacions tenen en compte el que volen els candidats i almenys els escolten per donar suport a les seves idees i inquietuds. I si poden presentar-se sota les sigles d’independents amb acord municipal ho fan. I què? Ningú s’amaga de l’acord municipal amb el partit. I a més, el que es prioritza és la independència d’idees dels candidats i les seves llistes, no com en el vostre cas, on la disciplina de partit les ofega, si és que n’hi ha.

El món està canviant i, senyors de CiU de dalt de tot, la manera de fer política també ha de canviar. Potser estaria bé que toquéssiu el crostó a alguns dels vostres companys a Osona. Han d’aprendre a creure en les persones, les que hi ha en la realitat, per petita que sigui, i no ancorar-se al partit. Les sigles dels partits han de ser un referent i no unes cadenes. Només als fantasmes els agraden les cadenes. I no tot s’hi val, potser d’aquí a quatre anys em presento al municipi veí. Què us semblaria?

Per la comarca i la seva gent, pel territori: voteu a qui vulgueu, però penseu-ho bé!

Candidata d’Indepentents per Lluçà i Santa Eulàlia-AM (ERC).

2 comentaris

  1. A mi em semblaria fantàstica l’eva com alcaldessa de Sant Martí, llàstima haver d’esperar 4 anys més! i no parlo de partits..sinó de persones.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*