L’Aplec i l’estrena de la Sardana “Els Gegants de Prats”. Fotos i vídeo

Ahir va haver-hi l’Aplec sardanista a Prats de Lluçanès. Ja a partir de les 9 del matí, els grups de cultura popular es trobaven a Cal Bach per a fer un esmorzar. Acte seguit, i amb l’amenaça de la pluja, vam iniciar la cercavila que ens va portar a donar una volta passant pel Passeig, carrer Major i carrer Orient. Arribats de nou davant de Cal Bach, va ser el torn de la demostració d’algunes danses de cultura popular (la Pitota de Prats, la Contradansa i el Ball del Ciri de Viladrau, la Dansa i l’Espunyolet de Torelló, i balls de bastons pradencs).

Les sardanes que tocaven fer al migdia, ja se’n van a anar cap al Pavelló degut a la pluja que quèia a Prats. Igualment, a la tarda va tenir tot lloc allà dins. Una gran jornada, amb molta gent vinguda d’arreu ballant sardanes.

El moment més emotiu va ser l’estrena de la sardana “Els Gegants de Prats“, de J. Coll i Ferrandó i interpretada per la Cobla Ciutat de Girona. Els gegants Vicenç i Àgata al bell mig. Els geganters, que hem assistit a classes sardanistes, ballant-la junt amb moltíssima gent que es va posar també a encerclar la parella de gegants. El resultat, a continuació:

La Colla Gegantera estem molt, molt agraïts als sardanistes de Prats que ens han ensenyat a ballar-ne, que han tingut les ganes i la paciència de fer-ho, que ens han animat i acompanyat. També cal felicitar-los pel treball en tota aquesta festa.

I l’any vinent: Rupit!

Podeu veure una galeria de fotos de la jornada a google +, o a picasa.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*