L’emoció de la Trencadansa… (+ vídeo)

És un immens honor ballar la Trencadansa i els Ballets de Sant Vicenç. Quan hi penso em segueix entrant aquella emoció i felicitat d’haver-ho fet. Són moltes les coses que es barregen: el ser un ball preciós i tradicional, molt important pel poble; els records de joventut (la vaig ballar per primer cop el 2001, amb 16 anys, mireu la foto de baix); el fet que absolutament cap any me l’hagi perdut (el primer examen a la Universitat coincidia amb 22 de gener, i vaig demanar canviar-lo de data… ara ja ho puc explicar); compartir els assajos i les emocions -des de dins o com a espectador-; etc.

Fa dos anys vaig tenir el goig de ballar-la, també de capdanser, era la primera vegada en aquest paper i ho vam fer amb la Judit Icart (mireu aquí). Aquest any una trucada de la Roser no fa pas gaires dies alertant que després de molt cercar costava trobar capdansers, vaig intentar ajudar en la cerca, fins que amb l’Ester Armengol ens vam ben engrescar. Un parell de dies abans del dia D, però, l’Ester es va posar malalta i no ha pogut ballar, i l’ha substituït la Glòria Borralleras (de Cal Janet, i tieta meva 😉 ); la casualitat és que la Glòria és una de les que me’n va ensenyar aquell llunyà 2001…

Així doncs, el 22 de gener ha estat el gran dia. I feliç d’haver tornat a participar en aquest moment important per Prats de Lluçanès, en plena Festa Major de Sant Vicenç, em queda agrair i felicitar la feinada que fan el grup de Dansa i Tradició, amb la Roser Reixach, la Lourdes Sanjuan i la Noèlia Córdoba al capdavant, i els companys dansaires, bona gent i simpàtics. Ah, i ja sabeu: VISCA EL POBLE!

En el següent vídeo, podeu veure els dies previs i alguns esquetxos de la representació del dia  de Sant Vicenç:

 

Els dansaires:

Jordi Fusté – Núria Cribillés
Carles Ibàñez – Mercè Coll
Fran Espinosa – Zoe Garcia
Jordi Rodellas – Eva Boladeras

Isaac Peraire – Glòria Borralleras
Arnau Font – Laia Arufe
Santi Serrat – Maria Bartrons
Marc Rovira – Aleida Serra

 

 

(Any 2014, amb la Glòria Borralleras)

(Any 2001, amb l’Eva Blanqué)

2 comentaris

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*