Les Festes dels Barris a Prats de Lluçanès. Fotos i vídeos.

Aquesta setmana s’estan celebran les tradicionals Festes dels Barris a Prats de Lluçanès, en les que cada dia de la setmana un barri celebra la seva festa amb el format que coneixeu: a la tarda jocs de cucanya i al vespre algun tipus de festa. Al barri dels cap-grossos (dilluns) van celebrar un interessant sopar popular; al de les sargantanes (dimarts) van fer una festa country; i al dels llangardaixos (dimecres) ball amb el pradenc Jordi Bruch. Avui toca els escura-ossos (a la Plaça Vella) i demà a les salamandres (Plaça Catalunya).

Com també sabeu, es fa l’elecció de l’hereu i la pubilla de cada barri, entre els quals sortirà l’hereu i la pubilla del poble durant les Festes de Sant Joan i els Elois. De moment, els escollits són:

– Cap-grossos: Carles Costa i Sandra Arufe.

– Sargantanes: Sergi Vilamú i Mònica Vilamú.

– Llangardaixos: Pep Martin i Mireia Font.

Les Festes dels Barris també s’han convertit en la primera ocasió en que es balla el contrapàs. I aquí en teniu una mostra:

I galeria de fotos penjades al facebook clicant a aquest enllaç.

5 comentaris

  1. El Patriarca, pradenc de pro, amant de les tradicions, i d’una fidelitat al poble fora de tot dubte, deia que no es podien menjar torrons abans de Nadal. Per tant tinc els meus dubtes que sigui correcte ballar el contrapàs per les Festes dels Barris i abans de Sant Joan.

  2. Jo no he trobat mai enlloc un joc de cucanya tan divertit, brut i salvatge com el nostre cubell, allò d’arribar a casa amb un grapadet de monedes i enfangat com si vinguessis de les trinxeres era impagable!

    Per cert, n’hi ha per tant com per dir que no es pot ballar el contrapàs la setmana abans de la festa major?

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*