L’èxit de l’OBRIM DE NIT! (comentari i fotos)

D’un dissabte qualsevol, Prats de Lluçanès el va convertir en un dissabte extraordinari. I és que la primera edició de l’OBRIM DE NIT -ja m’atreveixo a aventurar que n’hi haurà més- va ser un EXITÀS en majúscules.

És la demostració que amb empenta, dedicació, participació, coresponsabilitat, esforç i treball conjunt un poble pot tirar endavant iniciatives potents.

I això que el dia va començar amb moltes pors, i una amenaça latent: el temps. Una pluja desmesurada durant el matí va omplir de nervis a organitzadors, però no hi havia marxa enrere i la confiança havia de ser plena a que la cosa sortiria bé. Finalment, el temps es va comportar i molt (tot i que l’amenaça es va perpetrar fins ben bé mitja tarda).

Podeu veure una petita galeria de fotos que jo mateix vaig fer clicant aquí (google+) o aquí (picassa). No vaig poder fer fotos de tots els espectacles ni de tots els establiments, així que ja demano disculpes per avançat. Diversos mitjans en van fer, i els enllaçaré tan bon punt les publiquin.

La suma de l’oferta que havia preparat cada comerciant traient el millor del seu producte i enginy; la implicació de diverses entitats del poble (vam poder veure bastons, gegants, country, gimnàs, tai-txi, l’escola de música…) i les ganes de la gent a sortir, van donar un resultat extraordinari i molt engrescador. La festa va acabar al Passeig, amb rumba catalana a càrrec dels Tumbaos -que de passada aprofito per recordar que són els teloners del concert del dia 22 de juny a Prats, amb Nyandú, La’x’n Busto i Strombers-.

Un element més a destacar és que els carrers del poble van ser protagonistes de tota aquesta moguda, des de l’inici fins al final al Passeig. Demostració inequívoca que quan el temps acompanya, organitzar els esdeveniments a fora els apropa a la gent i, per tant, l’èxit és més proper.

Per tant, sento només satisfacció de l’OBRIM DE NIT d’ahir dissabte 8 de juny de 2013. Cal felicitar i agrair la dedicació de l’organització i de tots els botiguers que hi van participar, a més d’entitats i persones. Val la pena recordar també d’on neix aquesta iniciativa, que és de la “taula per a la dinamització econòmica“, portada al Ple Municipal de desembre 2012 a càrrec del Grup d’ERC a l’Ajuntament.

Ah! Evidentment que amb aquesta acció el comerç de Prats no té la vida solucionada. Però de ben segur té un alè d’esperança obert i, sobretot, la certesa que pot afrontar una època difícil amb una mica més d’empenta perquè ha demostrat que és capaç de muntar coses grans, i de reinventar-se. Ara, cal seguir treballant a bon ritme. El poble, s’ho val.

7 comentaris

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*