Nyandú, Pau Alabajos, Èmfasi, gegants, química, reivindicació… CORRELLENGUA LLUÇANÈS

Dissabte va tenir lloc el Correllengua Lluçanès 2011 i va resultar ser un èxit.

A la tarda va tenir lloc la gimcana “el català té química“, en motiu de l’any internacional de la química i en homenatge al químic i polític Heribert Barrera. A les 6, després de la lectura del Manifest del Correllengua, va iniciar-se la cercavila amb els cap-grossos d’Olost, els gegants de Sant Bartomeu, els d’Alpens, els del Carrer de la Riera de Vic, i la parella de gegants de Prats. Després de passar pels carrers cèntrics del poble, amb nombrosa gent seguint-la, la cercavila va acabar a la Plaça de l’església.

Al vespre, prop de 200 persones vam sopar a la Sala Polivalent. Llavors, un moment especial: la ja tradicional actuació dels Llenguts de l’altiplà, que aquest any van sorprendre amb una genial gravació protagonitzada per ells mateixos, realitzada en indrets característics com el Roc Foradat o Cal Toni. Aquest, era un vídeo-denúncia sarcàstic sobre la situació que en un futur pot tenir la llengua en el nostre territori.

I a la nit, l’altre plat fort: les actuacions musicals. Primer les Èmfasi (de Prats i Sant Feliu) que s’estrenaven per primer cop dalt d’un escenari, van fer versions en català (vídeo). Seguidament, el valencià Pau Alabajos va agradar als que ja el coneixíem i sorprendre a la majoria que el van descobrir (vídeo). I per últim, els Nyandú, amb un grandíssim i animat concert (vídeo); ah, voteu-los al Sona 9!!). El concert, protagonitzat per joves i catalans va ser una gran i preciosa demostració del talent que hi ha a les nostres terres i amb la nostra llengua.

Per últim, cal felicitar a la Comissió del Correllengua Lluçanès per l’interès en mantenir viva una convocatòria com aquesta i per la voluntat de fer-la atractiva i oberta. La Colla Gegantera de Prats també vam col·laborar-hi, i vam intentar ajudar a que tot anés prou bé.

* Podeu veure una petita galeria de fotos aquí.

(Per cert, divendres hi va haver una potentíssima xerrada, que em reservo per a parlar-ne en un post exclusiu.)

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*