Per Catalunya i tot el que representa de Pau, Justícia i Amor. Els devem la victòria!

“Intenteu imaginar la matinada del 15 d’octubre  de 1940. Esteu presoners en una cel•la. Fa poca estona que heu redactat  el vostre testament. A l’exterior del calabós, unes passes s’acosten pel  passadís. S’aturen. Ara són els forrellats els que trenquen el silenci  de la nit. S’obre la porta. Us venen a buscar. D’aquí una estona, us  afusellaran. Sou el president Lluís Companys.”

Així comença un excel·lent article que el President d’ERC i candidat a la Presidència de la Generalitat Oriol Junqueras ha escrit al seu bloc coincidint amb el 72è aniversari de l’afusellament de Companys. Llegiu-lo complet, que val la pena.

Ahir, a Prats de Lluçanès ja vam fer el particular homenatge al President. Primer va ser la projecció del documental “L’Operació Garzón contra l’independentisme català“, a la sala Cal Bach i amb la posterior exposició de l’Eduard López, encausat i actual vice-secretari general d’ERC. A continuació ens en vam anar a l’esplanada de Lurdes, des d’on vam llegir dos poemes (mireu fotos més avall), vam llançar coets i vam cantar Els Segadors. Tot plegat va acabar amb una mica de coca, llonganissa i cava.

Així doncs, avui seguim recordant a un símbol. I seguim més que mai treballant pels objectius pels quals el President Companys i tanta i tanta gent hi han deixat -encara que ara ens sembli increïble- la vida: la justícia i la llibertat. A ells, els devem la victòria!

 

* Moment del documental, amb Pep Musté.

* L’Eduard López, durant la seva intervenció després de la projecció.

* L’Eduard López llegint “Homenatge al President Companys”, d’Àlvar Valls.

* Jo mateix llegint “A la memòria del President Companys”, de Joan Colomines.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*