Per la nova carretera arribaran molts diners

(Article publicat a Lluçanès.com)

El desenvolupament econòmic de tots els territoris es veu alterat d’alguna forma o altra per les comunicacions que té el territori en qüestió, això és una obvietat. A Prats de Lluçanès i al Lluçanès hem estat molts anys (una eternitat!) reclamant bones comunicacions per carretera -ens sembla impossible demanar-ne de cap altre tipus ara mateix.

Finalment, i val a dir que amb PSC, ERC i ICV al Govern de la Generalitat de Catalunya es va dotar pressupostàriament la construcció de l’anomenat Eix del Lluçanès, que uneix Vic i Berga travessant la nostra comarca i situant Prats de Lluçanès al mig d’una zona estratègica i, ara sí, ben comunicada, que amb la finalització de la variant d’Olost veurà completat aquest vell somni de tantes generacions. I tot i la manca de la connexió nord-sud, que ajudaria els altres pobles del Lluçanès, Prats fa un salt importantíssim i molt esperat de la comunicació per carretera.

Per altra banda, des de fa un temps, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès s’ha empescat en diverses ocasions l’anunci “vine a provar la nova carretera”, com si aquest hagués de ser el reclam per venir més gent al nostre poble. Potser sí que algú pot decidir venir a Prats per provar-la, però m’atreviria a dir que si ho fa és perquè hi ha d’haver quelcom més. Perquè si no podem caure en el perill que en comptes d’ajudar a arribar persones, ajudi a marxar-ne. O que simplement aquesta nova via serveixi per passar de llarg.

Per això cal posar de valor el què tenim a Prats, que és molt, i fer un pla estratègic per a situar Prats -a part de geogràficament- en el mapa d’interès per a persones visitants i en un punt d’atractiu per tal que cridi a persones i visitants. En això, la nova carretera ens hi ajudarà, però si no, com deia, la nova carretera serveix simplement per, en comptes de fer més accessible Prats per a la gent de fora, convertir Vic i Berga –per exemple- més propers per a la gent d’aquí. El centre d’atenció és diferent.

Hi som a temps, no val a badar. En època de crisi hem d’explorar encara més la nostra imaginació, la innovació, la reinvenció i la capacitat de treure el màxim de nosaltres mateixos. Ens hi va molt. La nostra gent s’ho mereix, i hi estem disposats.

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*