Prats de Lluçanès: m’imagino la Fira de Santa Llúcia… (fotos)

Ahir es va celebrar una nova edició de la Fira de Santa Llúcia a Prats de Lluçanès; i abans hi havia hagut diversos actes. Aquest diumenge però va ser un dia que, malgrat fer un xic de fred propi de l’època, va fer bon temps i va ser protagonitzat per un bon sol que va afavorir sortir gent al carrer. De totes maneres, jo sempre intento anar tan enllà com puc i pensar sobre el què hem fet.

Així, ja fa molt de temps que n’hi ha que pensem que cal un nou impuls, una nova dinàmica a un esdeveniment històric com aquest. I que vagi per avançat que felicito a tots els que precisament van fer possible una jornada com la d’ahir, i els que fan la feina que no es veu (per exemple, perquè hi hagi bestiar a l’exposició, algú l’ha de preparar i transportar, tan d’anada com de tornada; perquè hi hagi esmorzar, algú l’ha d’encarregar; perquè hi hagi parades, algú les ha de gestionar; etc. i això que sembla obvi però sovint ens n’oblidem), però això no treu que hi haguem de pensar serenament.

Us imagineu una Fira realment participada? Que n’haguem fet una preparació de veritat prèvia, amb reunions obertes, amb gent pensant i aportant, amb els pagesos i entitats, fent un pla de treball, buscant una vinculació amb la gent, reforçant els trets identitaris, donant un paper protagonista als botiguers i comerciants, posant accent al parc automobilístic i la maquinària agrícola, posant de valor el bestiar, etc. A més, ajuntant-ho amb l’orgull i les potencialitats que pot tenir Prats a nivell turístic, gastronòmic… i els actes que s’organitzen al voltant de la mateixa Fira. En definitiva, organitzant i posant de valor la nostra pròpia història. Us imagineu una Fira així?

Amb sis línies m’han sortit un seguit de peces d’un trencaclosques que ben muntat, pot arribar a ser un quadre molt potent. No podem deixar perdre aquesta oportunitat, i l’Ajuntament ha de comprometre’s a liderar-ho amb fermesa, contundència, coresponsabilitat i participació; així les coses sortirien millor.

De la jornada d’ahir, podeu veure una galeria de fotos que jo mateix vaig fer, al Google + i a Picassa. I podeu afegir a continuació els comentaris que us generin.

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*