Quan els participants es desfan en elogis… Lluçanès Feréstec!

Era la sisena edició de la cursa de BTT “Lluçanès feréstec” i ha estat un èxit absolut amb 407 inscrits! Aquests, tenien dues opcions: o fer el recorregut de 43 quilòmetres o el de 73 (al punt de sota el Soler de n’Hug es bifurcava) i el desnivell es calculava en més de 1.800 metres. El gran atractiu doncs, la seva duresa i el paisatge en que s’ha desenvolupat la prova. Una prova que no tothom ha finalitzat, que ha tingut alguns petits entrebancs però que han quedat en anècdota.

En aquesta ocasió s’ha celebrat també el 2n Memorial Òscar Luceño, que compta qui arriba primer dalt el Castell de Lluçà. Un merescut record. Ha guanyat Ricard Calmet, també guanyador absolut de la carrera.

Per altra banda, ja de per sí al Lluçanès som bastant amants de la nostra terra, existeix (certament com a molts altres indrets) una estima forta cap al propi territori. I vull destacar que amb la “feréstec” aquest orgull s’accentua, perquè és una cursa que posa de relleu precisament l’encant de la comarca. Un dels grans comentaris dels ciclistes a l’acabar era l’encant dels llocs per on han passat. Cert és que el temps hi ha ajudat, amb les pluges dels últims dies i amb el bon temps que ha protagonitzat el dia, però els llocs escollits es mereixen molts elogis.

Les felicitacions que exhibien els ciclistes un cop acabada la cursa han estat una altra gran demostració d’una bona jornada: destacaven -sense poder amagar el cansament- com de ben marcada estava la ruta. Això és gràcies a la gran tasca de l’organització, la gent de la Unió Ciclista del Lluçanès i col·laboradors, que més enllà de la feina del propi diumenge han estat treballant dies i setmanes abans. Aquesta és l’autèntica feina i que cal posar de relleu, felicitar i agrair.

Per últim, que acabava d’omplir de satisfacció als organitzadors era el comentari: “l’any que ve, tornarem!

Doncs això, per sempre feréstecs!

* Aquí, una petita galeria de fotos que he fet jo mateix: Google +, o Picassa.

* Cliqueu aquí per la completíssima galeria de Fotos de l’Adrià Costa Rifà, a Osona.com.

IMG_2992

 

(Xavi Luceño arribant al punt final del Memorial Òscar Luceño, germà seu, al Castell de Lluçà. La foto és feta per Marc Prat)

IMG_3060q

 

(el podi dels guanyadors absoluts de la Feréstec 2014. 1r Ricard Calmet; 2n Guillem Pujols; 3r Xavi Luceño)

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*