Reviu el Tricentenari de Prats de Lluçanès (vídeo)

Cada any Prats de Lluçanès commemora la crema que va patir el 1714. Enguany, com s’havia anunciat i en motiu del Tricentenari, les activitats han estat sonades, afegint-se al gran recordatori que es fa a nivell nacional.

El dia 5 de febrer, el propi dia de Santa Àgata, va haver-hi el gran repic de campanes (mireu el vídeo clicant aquí). Els dies 7 i 8, hi ha hagut més activitats, que en podeu veure un resum en el següent vídeo. Agraeixo i felicito a tota la gent que hi ha participat i que ho ha fet possible. Moltes gràcies! (segueix llegint i mirant el vídeo…)

I és que el pes de la nostra història l’hem pogut notar a partir de les cançons interpretades pels “Lluçaveus”; pels textos llegits pel Jaume, el Vicenç, la Lali i la Maria i introduïts pel Toni Baig; i per la gran recreació de la crema del poble. Vam poder reviure la mala llet dels borbons, el patiment de la gent, la bogeria que devia viure Prats, la repressió que com a poble català hem viscut al llarg dels anys, entre altres intenses emocions. Però, a més, vam poder viure l’emoció del ressorgiment, de l’esperança, de la resistència, de la passió i dels anhels de victòria. Una victòria que se’ns fa necessària, i que la veiem segura. Vencerem!

300 ANYS D’OCUPACIÓ, 300 ANYS DE RESISTÈNCIA. Hi afegeixo: VISCA EL POBLE!

bloc

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*