Sentim-nos guanyadors

Ahir, durant la Diada de l’11 de setembre, abans de l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova que hi ha a l’Avinguda Pau Casals de Prats de Lluçanès, vaig llegir en representació del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, un manifest al que li podem posar per títol “Sentim-nos guanyadors“. És un manifest breu però crec que carregat de sentit. Tan si el vau escoltar en directe, com si el voleu llegir a continuació, aquí podem comentar-lo.

Sentim-nos guanyadors

Pradenques, pradencs,

Com cada any, commemorem la Diada de l’11 de setembre. La commemoració d’una derrota, d’una derrota que ens va portar a perdre els nostres drets i llibertats nacionals. El fet de tenir el dia festiu coincidint amb una derrota, denota que som d’un caràcter que podria semblar perdedor. Tot i això, el nostre poble, la nostra comarca i el nostre país han estat sempre terra de treballadores i treballadors, de gent compromesa que s’ha esforçat per tirar-la endavant.

Enguany, a més, l’onze de setembre s’ha vist immers enmig d’una transcendència política especial donada la proximitat amb les eleccions al Parlament de Catalunya i per la constatació, que alguns ja teníem clara, de la impossibilitat d’establir un marc de relacions amb l’Estat espanyol.

Alhora, les forces autonomistes han intentat aprofitar aquest estiu per esborrar el clam independentista que va suposar la manifestació del 10J. Les seves apostes per superar la retallada que va certificar la fi del model autonòmic, i la constatació que l’Estat Espanyol no està disposat a acceptar la voluntat del poble català ni tan sols en el cas d’un Estatut retallat i aprovat per les seves pròpies Corts Generals, han estat les mateixes de sempre. Els dos principals partits en número d’escons al Parlament de Catalunya, no han reaccionat a la sentència ni a la manifestació apostant clarament per defensar el Dret a Decidir dels Catalans, i tal com han declarat, no tenen cap intenció de fer-ho en el futur immediat.

Però bé, primer les eleccions al Parlament i després les eleccions municipals, ens omplen uns mesos en els que serem tots plegats objecte de múltiples missatges i campanyes. Tenim aquest sistema electoral muntat i per tal de poder incidir i interferir entre el que sempre manen, hi participem.

Viurem uns mesos doncs d’inauguracions i de grans proclames de feina feta, a tots els nivells. Som però prou madurs, i els temps són prou llibertaris en aquest aspecte com per ser cadascú prou capaços per assentar-nos i valorar el què vivim.

Per a nosaltres, en un dia com el d’avui, és l’hora de parar-nos i saber-nos segurs de les possibilitats de nosaltres mateixos. Tots i totes tenim quelcom a dir-hi, no a ser-ne uns simples espectadors. Creiem que el poble, la comarca i el país, necessita lideratge madur, honest i rigorós, però també que totes les persones, vinguem d’on vinguem, tinguem la condició econòmica i/o social que tinguem, ens sentim partícips del desenvolupament del nostre territori.

Catalanes, catalans, pradenques, pradencs, traiem-nos i alliberem-nos de l’etiqueta de perdedors. Deixem de pensar allò de que “nosaltres sempre perdrem”. Totes les causes justes del món acaben tenint la seva recompensa. I podeu estar convençuts que guanyarem si ens comprometem, si sumem esforços, si tots plegats posem el nostre gra de sorra des d’on puguem. Si fem tot això, i per l’honor de tots els que van lluitar per la justícia i la llibertat, per nosaltres mateixos i per les nostres futures generacions, el nostre poble serà reconfortat amb la victòria!

VISCA LA TERRA!

Esquerra – Prats de Lluçanès / 11 de setembre del 2010

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*