Si la Riera de Merlès pogués parlar…

La Riera de Merlès és un tresor de la terra, d’aquesta Terra. Els que tenim l’immens honor de viure-hi a prop (i imagineu-vos els que hi viuen a tocar) ens l’estimem, i molt. Un servidor és dels que hi va a treure el cap durant tot l’any i, l’estiu per raons evidents, amb més intensitat. Alhora, fa ja bastant temps que es debat sobre diferents aspectes de la Riera -sobretot el manteniment de l’entorn-, i un dia d’aquests que hi vaig anar tot reflexionant vaig dir-me: “si la Riera de Merlès pogués parlar… què diria la Riera de Merlès si pogués parlar?“. M’hi ajudeu?

Mentrestant, permeteu-me la reflexió fictícia (o no tant), mesclant aspectes positius i negatius. Ella veu com li prenem aigua diversos municipis per usos de tot tipus; nota moviment de fauna de tota mena a dins i a prop (crancs, peixos, serps, vaques…); ha viscut amb molta impotència incendis forestals (1994…); pateix la desagradable i increïble brutícia de forassenyats visitants; nota com molts ens hi refresquem, juguem, fem l’animal; jo fins i tot hi he patinat sobre gel en un fred hivern; veu com s’hi fa àpats, converses, sexe de diversa consideració, o observacions d’estrelles; sent com s’hi arriba en moto, cotxe o autocar; és objecte de milers de fotos; és testimoni de milions d’escenes, vivències i records, a totes èpoques i a totes hores.

Estic convençut que si la Riera de Merlès pogués parlar, ens diria que li encantaria que la tractéssim bé. I, a part que s’ho mereix, totes les històries que ha vist i viscut en podria fer una autèntica enciclopèdia. Alguna d’aquestes potser millor que no les pugui explicar mai, per tant, sentiu-vos amenaçats per ella i obligats a això, a tractar-la com es mereix. La veritat és que tampoc costa gaire.

—————————-

* Si poseu al google “Riera de Merlès” està ple d’entrades de notícies relacionades. Us deixo però alguns enllaços:

– Any 2010. Qui ha de netejar la Riera de Merlès? amb enllaços a reportatge de La Rella.

– Any 2011. Sóc un cranc i visc a la Riera de Merlès.

– Any 2013. Riera de Merlès.

i a continuació, algunes fotos:

riera

Banyant-nos a l’altura de Montclús.

IMG_3670

A la part baixa del Pont de les Heures, després d’un dia de pluja intensa.

IMG_3675 IMG_3685

Seqüència de dues fotos, a la part alta del Pont de les Heures, on vam trobar-nos ple de deixalles que, vam convenir a recollir i tirar al contenidor situat al costat de la carretera, a pocs metres d’aquesta vergonya.

IMG_3783 rieraq

Dues imatges més, gaudint de la Riera amb amics.

 

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*