Solidaritat entre pobles (sobre la Planta de Fumanya)

Fa ja massa anys que una problemàtica afecta el Lluçanès. La comarca en general, però els veïns de Santa Creu de Joglars en particular. I és que la planta de compostatge Fumanya, situada a Sant Martí d’Albars, ha molestat sempre amb les seves pudors.

Per culpa d’això, va néixer SOS Lluçanès, per poder lluitar en contra aquesta situació. Ara, després de varis anys en lluita (massa!), donen un nou impuls a les seves justes reclamacions.


I es fa una nova empenta a la seva protesta. Fins avui s’ha fet moltes coses, des de mobilització ciutadana (la manifestació que vam fer realitzant el recorregut des del Carrer Nou fins davant la Planta de Fumanya demanant-ne el tancament ja fa molts anys; o les pancartes i pintades; o a la Plaça de Prats; o quan els gegants de Prats -i els altres que hi havia- es van posar una banda demanant el mateix, durant una Fira de Santa Creu), a reclamacions polítiques, a visites al Síndic, manifestos, posicionaments… Bé, ho he anat seguint, però segur que em deixo moltes i moltes coses, perquè són moltes hores i dies que algú ho ha patit, i justament ha reclamat.

I tot i que específicament a Prats podria semblar que no ens afecta, crec que la solidaritat entre pobles és importantíssima. Als de Prats (o on sigui) ens agradaria que els veïns ens donéssin suport en alguna reclamació. Doncs ara, igual que el primer dia, segueix tocant-nos a nosaltres estar al seu costat. I si a ells els afecta, també ens afecta a nosaltres.

Així doncs, mentre l’episodi de les pudors no cessi, hem de reclamar la paralització de l’activitat. Cal rigor i fermesa i, sobretot, suports. El meu, el tenen.

* Notícia a Lluçanès.com

* Foto de Vilaweb-Lluçanès

3 comentaris

  1. Gràcies Isaac, sempre va bé saber que no estem sols i que a la resta del mon començen a entendre que el problema va molt més enllà que unes molestes pudors.

  2. Hola Isaac,
    em dic Txema i estic estidiant el que passa als pobles de la planta de Fumanya amb les pudors i de quina manera afecten als veïns i a la seva terra. Aquesta setmana em desplaçaré allà i volia saber si seria possible trobar-te per tal de que en parlessim una mica. Atentament,
    tx

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*