TAL COM RAJA: com s’ha rentat la roba al Lluçanès?

El col·lectiu “Fem safareig” de Prats de Lluçanès ja fa temps que treballa en “recuperar la memòria oral i arquitectònica del fet de rentar la roba en els diferents indrets del Lluçanès”. Aquesta tasca, que lideren la Carme Arnau, la Dolor Puigoriol i la Pilar Marmi, els ha portat a “ordenar i redactar un conjunt de documentació i recerca relacionats amb la cultura popular i social dels pobles de la comarca”.

Ara, doncs, volen aglutinar tota aquesta informació obtinguda en el llibre “TAL COM RAJA: com s’ha rentat la roba al Lluçanès”. I per a fer-ho, han engegat un procés de micromecenatge per a poder finançar part del projecte.

A continuació podeu veure un vídeo explicatiu. Però també tota la informació i el procés per a fer l’aportació (jo ja l’he fet), la trobareu clicant a aquest enllaç.

Pel “Recull d’històries úniques i irrepetibles del fet de rentar la roba a principis del s.XX, al Lluçanès, quan encara no existia la rentadora. Per transmetre, reviure i recordar en els moments presents, històries del passat. Creant un llibre d’imatges i vivències viscudes en generacions anteriors”, cal col·laborar-hi.

Felicitats a la iniciativa!

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*