Tornar a Solc. 20 anys de cultura popular al Lluçanès

Qui no sap què és el cicle Solc? Un cicle estretament lligat amb la música tradicional i popular del nostre país (i d’allà enllà), que ha tingut gran impacte a la societat lluçanesa i arreu del país. De fet, fa un temps anaves arreu i sovint et podies trobar que un cop dèies que ets del Lluçanès et responien: “Ah sí, on fan el Solc!” (i ara et diuen més allò de “Ah sí! El Lluçanès és comarca!”. De fet, quan sortia quelcom del Lluçanès a la tele i als mitjans de comunicació en general, era pel Solc. Cal recordar el punt àlgid quan el Pere Garet va recollir en nom del Solc el Premi Nacional de Cultura l’any 1998 (ho recordo com si fos ahir). Així, la reivindicació comarcal, la cultura popular, la cohesió social… va molt lligat amb la idea del Solc.

Ara, 20 edicions després, el Solc impulsa la realització d’un documental per recordar tot això, per repassar la història del Solc. I ha engegat un projecte de micromecenatge, del que en deixo el vídeo a continuació:

 

Les aportacions i tota la informació, ho podeu trobar a través d’aquest enllaç. Per molts anys Solc, per molts anys Armenteret!

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*