Turisme: el Lluçanès no és un apèndix d’Osona

Article publicat a la secció d’opinió de Naciódigital.cat

TURISME: EL LLUÇANÈS NO ÉS UN APÈNDIX D’OSONA

Durant les últimes setmanes s’ha reobert un debat a nivell institucional, no pas popular, sobre la gestió de les polítiques en relació al turisme al Lluçanès i Osona. Amb l’excusa de la reorganització dels recursos i de la gestió pública, es pretenia centralitzar entorn el Consorci de Turisme d’Osona les polítiques i accions d’aquesta temàtica a l’àmbit administratiu osonenc.

Si bé és cert que cal una reorganització seriosa de l’administració pública –alguns fa molt de temps que la reclamem- cal afrontar-ho amb claredat, entrant d’una vegada per totes també a parlar de les competències, de les atribucions, del finançament… i de l’organització territorial.

El que no pot ser és que amb la idea d’aquesta redimensionalització (a mitges) d’alguns organismes i serveis, es faci amb dubtós criteri o sense comptar amb la veu de tothom. I amb el rerefons de la crisi econòmica no podem empassar-nos-ho tot, ans al contrari, hem d’aprofitar el moment i certament racionalitzar la despesa i millorar les polítiques, pensant en les persones i el territori.
(segueix llegint…)

El Consorci del Lluçanès endega diverses polítiques, una de les quals la turística. I, centrant-nos en aquesta temàtica, així volem que segueixi sent. El compromís del Consell Comarcal d’Osona (i el Consorci de Turisme osonenc per extensió) ha de ser ferm i clar que la política turística al Lluçanès l’hem de decidir i gestionar des d’aquí, des del Lluçanès.

 

Ja fa temps que en això es fa feina. Comptant amb la iniciativa privada (vam ser un dels primers territoris del país on les cases de turisme rural es van agrupar per fer força conjuntament), i amb la iniciativa pública al capdavant portada a terme pel Consorci del Lluçanès, els ajuntaments de la comarca ja tenen coberta aquesta tasca. I què millor que siguin uns organismes propers, que poden ser-ne plenament partícips i protagonistes?

 

Hi ha coses a millorar, i el Consorci ha d’espavilar, cert. Però ho hem de fer nosaltres. Nosaltres mateixos hem de ser qui ha d’elaborar, preparar, organitzar i decidir com s’afronta un sector que ja és molt important a la nostra comarca, i que ha de trobar els elements de millora imprescindibles per potenciar-lo encara més.

I ho hem de fer com a territori amb identitat pròpia, com a territori que té recursos turístics molt potents (materials i immaterials). I no com a apèndix d’Osona.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*