Categories
Món Proper

UN ANY DE CANVI REAL

És senzill en campanya electoral prometre canvis. Ho veiem en aquesta campanya que estem vivint de cara a les eleccions del 26 de juny al Congrés espanyol.

1604979_10153409229464044_5433139736959140892_n

Però avui, dia 13 de juny fa just un any que a Prats de Lluçanès es consumava el canvi polític a l’Ajuntament gràcies al resultat de les eleccions del 24 de maig en què ERC va aconseguir uns resultats històrics. El 13 de juny del 2015 preníem possessió un servidor com a nou alcalde del poble i els nous regidors i regidores del Consistori (clicant aquí vídeo del Ple; aquí versió curta; i aquí el meu discurs).

En la campanya electoral que va precedir aquella efemèride, des d’ERC vam dir que Prats de Lluçanès “necessita un canvi que li permeti fer un salt endavant” i ens vam atrevir a afegir que “Som-hi, ESTEM PREPARATS”.

ESTEM PREPARATS. Som un equip que va començar amb coneixements i experiència, amb frescor i gent novella, amb un conglomerat d’habilitats que hem posat a disposició de la responsabilitat assumida a l’Ajuntament. Val a dir que, al mateix temps, ha estat un aprenentatge constant (i ho seguirà essent), perquè mai se’n sap prou, ni de bon tros. Crec que el què sobretot ens fa estar preparats davant de les situacions que ens trobem són, precisament, la vocació de servei, les ganes, la predisposició i esforç per aprendre i millorar.

EL CANVI. D’això m’ajudareu si un cas vosaltres lectors a confirmar que aquest canvi ha estat real. Però m’aventuro a compartir amb vosaltres algunes coses que, per mi, el confirmen:

– PARTICIPACIÓ. Les polítiques de participació han regnat aquest Ajuntament: reunions obertes per a temes com l’ús del Passeig, el gas i el Carrer Major (i tantes altres de temes concrets), les fires, les festes, la constitució de la Taula d’Esports, la reactivació de la Taula per la Dinamització econòmica, el suport en el naixement de la Gatzara, la dinamització del Consell Escolar Municipal, l’espai de transparència de la web municipal, la retransmissió dels Plens via internet, l’APP amb l’espai de participació, la Comunicació en general que vol ser recíproca o el nou model de Butlletí d’Informació Municipal que ara porta el nom d’El Safareig. etc. Tot això, ha estat un canvi real.

– ESPAIS. Hem volgut treballar amb planificació mirant més enllà de demà mateix, sense fer volar coloms, lluny d’accions faraòniques i en canvi si que enfocades al servei públic. Així, hem treballat per la reforma del Carrer Major, per un Hotel d’Entitats, pel terra del pavelló, per la cuina de la zona educativa, per l’antic Club de Jubilats, per convertir l’antiga discoteca en magatzem de la brigada, per tenir un pàrquing d’autocaravanes, per una rotonda per l’entrada del cantó de Pinós…que tot plegat esperem veure complert els propers mesos. O mitjançant “petites” coses que ja es visualitzen com la vorera de Cal Santiago, el camí de l’escorxador, les escales del pavelló, l’entrada del Safareig Municipal, la intervenció a la piscina, la instal·lació d’una xarxa a la pista de pàdel, el camí de l’antiga gravera, etc. Accions que confirmen un canvi real.

– SERVEIS. La consolidació, reforç i en algun cas la reorientació de serveis com el de l’Escola Bressol Municipal, l’Escola Municipal de Música, el Centre de Dia, els Serveis Socials, el Casal del Jovent o l’Espai Social de la Gent Gran. El treball per la recollida d’escombraries o la gestió de la deixalleria. El canvi en el model de gestió de la zona esportiva i la sala polivalent. L’Oficina de Turisme. L’Oficina d’Atenció al Consumidor. També mereix menció el nou sistema de neteja que permet assegurar que netegem tots els carrers i que queden bé, amb la col·laboració dels veïns, posat en funcionament fa una setmana. Són aspectes que confirmen el canvi real.

– GESTIÓ ORDINÀRIA. Que va des del què ens demaneu els veïns i l’atenció a aquestes demandes, a coses que són habituals. O sigui, la gestió del dia a dia, en totes les àrees que conformen l’ajuntament: hisenda, esports, promoció del municipi, acció social, comunicació, joventut, salut, urbanisme, TIC, via pública, espais públics, mediambient, pagesia, demografia, educació i cultura.

– RELACIÓ AMB L’OPOSICIÓ. D’entrada nosaltres vam oferir poder governar junts, però no va ser possible. Des de llavors, se la té en compte SEMPRE, se la convida a les Juntes de Govern (no han vingut mai), a reunions sectorials o a les taules de participació (han vingut sempre). Això a mi em contrasta amb que durant els anys que vaig exercir de cap de l’oposició de forma sovintejada érem nosaltres qui demanàvem reunió amb el llavors alcalde; ara en canvi no he estat mai sol·licitat, sempre que n’hem fet ha estat també per petició nostra. El canvi real, també ha estat aquí en la relació govern-oposició.

– COMARCA. Amb la participació a ajudar reforçar serveis existents o de nous, com el d’Ocupació, Turisme, Serveis Socials, Desenvolupament Rural, Educació, etc. i la reformulació dels objectius compartits. A part de tot el què envolta el reconeixement comarcal i la situació jurídico-legal del Consorci del Lluçanès. Un canvi real, vist també amb òptica comarcal.

I tot el què em descuido i que en un sol article no hi cap. Coses agradables i buscades com l’acció relacionada amb la iniciativa per la reforma horària, o d’altres ni buscades ni agradables, com l’entorn de la gestió de totes les obres de canalització del gas.

Hem fet un any, hem pencat molt però ens queden molts deures pendents. Ho podem fer molt millor; ho hem de fer molt millor. Us asseguro, però, que ens hi deixem la pell. Tot plegat, gràcies a tothom, a l’equip tècnic de l’Ajuntament i les companyes que conformen l’equip polític. Amb ganes de fer una política oberta, participada, corresponsabilitzadora.

A continuació us deixo amb un recull d’imatges. I us demano l’opinió de tot plegat, ja sabeu, que podeu fer arribar per qualsevol canal.

11248343_10205844177977419_815428653784908223_o

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *