Un Lluçanès ben viu

(article publicat a Osona.com)

Un Lluçanès ben viu

Estar sotmesos a canvis, d’entrada, no és negatiu. De fet, sóc una persona que des de sempre ha tingut ganes de canviar moltes coses, moltes. Però -ara diré una evidència- és cert que hem de vetllar i contribuir a que els canvis siguin positius per als territoris i les persones que hi viuen.

El Lluçanès és una comarca petita, rural, situada al mig de Catalunya, amb unes característiques geogràfiques, socioeconòmiques i històriques concretes i pròpies que l’han ajudat a definir-se com a territori natural i serè.

La participació i la corresponsabilitat en allò públic, col·lectiu, que afecta a tots, és un postulat important per sentir-nos tots i totes protagonistes dels canvis que han de produir-se, amb oportunitats d’igualtat, i igualtat de condicions.

En una terra ben viva i amb una identitat pròpia, és altament positiu que es debati entorn el seu present i futur. El Lluçanès, per diferents causes, ha encetat un seguit de debats que han de contribuir a encarar el futur amb optimisme. Sense generalitzacions vagues ni acusacions infundades, però si amb esperit crític i gens sotmès a les voluntats d’uns pocs.

Explorar vies de negoci no és cap delicte. I tothom ho ha de poder fer, sobretot en un lloc i un moment que no és que anem sobrats de sous i feines. Però tampoc ens hem de deixar ensarronar ni hipotecar el futur. I això vol dir també formació, debat, solucions. La gent vol treballar, i ha de tenir les eines per a fer-ho; i és possible tenir-les.

Per això cal planificació, i no esperar resultats demà, però sí demà passat. Podem recuperar, per exemple, el projecte que ens posava a l’avantguarda dels territoris serens. Hi som a temps. I no deixem perdre l’oportunitat de fer del Lluçanès aquesta comarca atractiva per a diferents activitats econòmiques, culturals, socials, esportives… respectuoses amb l’entorn i la gent.

Ah, el que queda d’estiu, els que hi vivim podem explorar aquell racó que encara no coneixem i tot observant pensar on som; pels que sou forans, podeu venir a conèixer la comarca, i parlar-ne in situ. Som molts els disposats a ensenyar-vos cosetes. Ens hi trobem!

 

riera

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*