Categories
Món Proper

Una estona amb la Presidenta del Parlament a Prats de Lluçanès…

El divendres 19 de febrer del 2016 va visitar Prats de Lluçanès la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

Des de 2/4 de 2 del migdia fins les 7 de la tarda la Presidenta va fer un intensiu per a conèixer de prop la nostra terra. Així, després de la rebuda institucional a l’Ajuntament (tot un honor), vam mantenir un dinar-reunió els alcaldes del Lluçanès amb ella. Una bona fórmula que va servir per parlar de moltes coses, distesament, que ens afecten a la comarca: des de l’oficialització (resultats de la consulta, el procés a partir d’ara) fins a qüestions de boscos, de despoblació, d’educació, i de les pudors que pateix Santa Creu (es va comprometre a traslladar-ho al Departament i a fer-ne acompanyament).

Segurament hi havia una cosa millor per poder conèixer millor el Lluçanès: poder passejar-se per tots els pobles. Però això és impossible en un sol dia, així que la trobada amb els alcaldes, representants de tots els municipis, i vist el resultat, va ser una bona manera de la qual la Forcadell va quedar molt contenta. (Només van faltar per qüestions de feina els de Sant Agustí de Lluçanès i Sobremunt).

Després Forcadell va reunir-se amb l’ANC-Lluçanès (van parlar del procés d’independència i què podem fer-hi tots plegats) i amb la Plataforma “El Lluçanès és comarca” (parlant de l’oficialitat del Lluçanès).

Seguidament vam anar a l’Espai Social de la Gent Gran, on la Presidenta va explicar de forma clara i lleugera els reptes que té el Parlament per aquests mesos del curt mandat que ella encapçala a la cambra on rau la sobirania del poble de Catalunya.

A l’acabar, vam anar a donar una volta per unes quantes botigues del poble, i va poder parlar amb comerciants i gent que ens trobàvem al carrer.

Tot plegat, va ser molt interessant, i va ser una gran jornada. Des del seu compromís mostrat amb el Lluçanès (es va mostrar a favor i va comprometre’s a fer una carta als grups parlamentaris explicant-los la visita), fins la proximitat mostrada. Així les coses, em sembla molt rellevant la voluntat d’aproximació del segon càrrec institucional del país a la gent, al poble. Trepitjar terra pla, parlar amb tothom, escoltar i transmetre. I il·lusionar!

Des de l’Ajuntament, li transmetem l’agraïment!

Nota feta per l’Ajuntament de Prats de Lluçanès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *