“Viure a la terra, viure de la terra”

A la Fira de l’Hostal del Vilar d’ahir diumenge 28 de setembre, entre molts altres elements que vinculen la terra, la transhumància, la pagesia, el bestiar, les persones, la comarca i la història, hi havia un altre acte important: la presentació de l’Associació de Productors Artesans del Lluçanès. Va ser en el context d’una parada en que es podien conèixer tots els productes que els 11 membres fundacionals de l’entitat elaboren o produeixen, acompanyat d’una degustació final.

L’acte formal va ser a quarts de 12 del migdia, quan el President de l’entitat Pep Peraire (del Soler de n’Hug, i en aquest cas germà petit d’un servidor) i el gran gastrònom Pep Palau, van prendre la paraula per explicar l’objectiu de l’associació el primer i fer-nos una exquisida exposició el segon.

Palau va parlar de “viure a la terra, viure de la terra“, de que “el Lluçanès ha de ser un territori preservat de mals aires”, va afirmar que “aquesta xarxa de petits productors és la millor manera de blindar-se de les amenaces” i va afegir que “ha de tenir l’objectiu de promocionar el territori mitjançant els productes, i portar la comarca més enllà. El Lluçanès ha de ser present demà a la gran capital i més enllà de les nostres fronteres”. Palau també va posar molt d’èmfasi en l’autoestima d’allò propi, “comencem per estimar nosaltres els productors que ho fan bé i a casa, sentim-nos-en molt orgullosos. Presumim de tenir el millor pa, formatges, cigrons, cervesa, embotits, xai, vedella… en el cistell del Lluçanès hi tenim de tot”. I va complementar-ho amb un: “ara el Lluçanès ja té una locomotora“, tot elogiant l’entitat i la presentació en el marc d’una fira com la de l’Hostal del Vilar.

Va ser sens dubte una bona arrencada d’una entitat oberta i que de ben segur pot jugar un paper clau en el model econòmic del Lluçanès.

A continuació, algunes fotos:

IMG_5487 IMG_5493

A dalt a l’esquerra, Pep Palau i Pep Peraire presentant l’Associació. A la dreta, una foto d’una part de la parada. A baix a l’esquerra, secció on es podia fer el tast. A la dreta, el President de l’Associació explicant el projecte a la Diputada d’ERC al Congrés Teresa Jordà.

IMG_5494 IMG_5462

2 comentaris

  1. Hola, he mirat si trobava la pàgina web, i res de res. Em podries di rsi en tenen ?.
    El motiu es que per la meva feina tinc bastants clients a Bcn I Rodalies, i a lo millor puc col-laborar.
    Vinga.
    Joan Barniol
    636 054 672

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*