CiU i ERC aproven la congelació de les taxes a Prats de Lluçanès

Aquest dimecres dia 30 d’octubre ha tingut lloc el Ple Municipal Extraordinari amb dos punts a l’ordre del dia:

– Aprovació del calendari fiscal 2014 (aprovat per unanimitat)

– Modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals 2014 (aprovat també per unanimitat)

El resum és que amb els vots favorables de CiU i ERC s’aprova no augmentar les taxes i preus públics pel proper any 2014.

En el Ple jo mateix he explicat que, tal i com ja vaig escriure en aquest bloc, però val la pena recordar, el passat Ple de setembre el Grup Municipal d’ERC vam presentar una proposta per a elaborar uns pressupostos participatius i treballar les taxes 2014 (info aquí). La proposta va ser rebutjada per CIU. Seguidament, el dia 9 d’octubre, el Grup d’ERC vam sol·licitar que l’Ajuntament congelés les taxes i preus públics pel 2014 (info aquí). Els principals arguments, que són els que han arribat a bon port, són que la situació socio-econòmica general de persones, famílies i empreses de la població, i tenint en compte que sovint l’equip de govern explica que l’Ajuntament està en una bona situació econòmica, pensàvem que podia fer l’esforç (recordem que ja ho havíem dit anys anteriors).

En l’explicació, també hem deixat clar que el primer dels objectius del grup d’ERC era poder treballar les taxes per tal de poder esbrinar una per una si el seu preu és l’adequat o no (en trobaríem alguna encara d’excessiva). Però bé, hem fet palès que gràcies a la insistència i perseverança de les sol·licituds d’ERC, CiU ha fet un gest. Per això mateix, hem votat a favor propiciant que per primer cop en anys s’hagin aprovat les taxes per unanimitat.

Des d’ERC seguirem insistint i treballant de forma perseverant.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*