CiU Prats impedeix retirar els honors al Rei i donar suport al #novullpagar. Crònica del Ple.

El Ple Municipal d’ahir, amb un ordre del dia extens (mireu-lo aquí) va tenir, per a mi, els següents titulars:

– S’aprova: el conveni urbanístic per Cal Bernat; la modificació de les Normes Subsidiàries en el sector del Rec Merdinyol i el projecte d’urbanització de l’UA7.

– El POUM avança “menys del que voldríem”, en paraules de l’alcalde.

– CiU vota en contra de retirar els honors al Rei i de donar suport a la iniciativa #novullpagar.

– S’aprova una moció en defensa dels afectats per a la contractació de les participacions preferents.

– El padró d’habitants a data 1-1-2012 estava a 2.659 (22 persones menys que un any abans).

(l’explicació i les mocions, a continuació…)

Els primers punts de l’ordre del dia doncs, van ser de tràmit, números i comptabilitat en que es van resoldre dubtes i es van donar explicacions (si teniu interès en saber-ne més coses, no tinc problema en aportar-ho).

PLANTILLA DE PERSONAL: En el punt de la modificació de plantilla de personal, en que es crea i modifica la plaça de “Tècnic d’Educació Intantil” i la de “Tècnic d’Administració Especial – Economista”, el primer provisionat mitjançant borsa de treball, i el segon concurs-oposició, ERC vam fer avinent que aquest és un bon sistema de provisió de personal, no com en diverses ocasions aquesta mateixa legislatura, que s’han cobert places o encarregat tasques de treball mitjançant procediments que no ens semblen els més correctes (no il·legals) i que per tant, demostren que la política de personal a l’Ajuntament té bastant a desitjar.

MODIFICACIÓ NORMES SUBSIDIÀRIES “REC MERDINYOL”: Va en relació a convertir en zona per equipament educatiu la part de davant de Cal Castellot, al costat del Rec Merdinyol (com ja havia iniciat CIU temps enrere). ERC vam votar en contra per dos principals motius: perquè això pot anar amb la negociació del POUM (no a banda) i apostem pel manteniment de la zona educativa on està (ja ho apostavem també per a l’Escola Bressol). Malgrat reconèixer que ara la Generalitat no farà la nova Escola i que, per tant, no hi havia pressa a aprovar-ho, i també reconèixer que al costat de l’actual Escola Lluçanès i Institut hi hauria espai -i probablement més barat- per a construir allà. Això enforteix la posició que sempre hem pres ERC, en benefici de l’educació i del poble.

CAL BERNAT: l’Ajuntament ha signat un conveni per a la cessió de Cal Bernat per a equipament públic. ERC estem d’acord en què una casa com aquesta passi a ser del poble, però ens extranya la rapidesa, sense poder esperar altra vegada el POUM, i sense que l’Ajuntament tingui un projecte per aquest espai, ni sàpiga què hi vol fer. És una demostració més de que si féssim un bon debat sobre els espais públics i usos que els hi volem donar, les coses anirien millor. En la votació, ens vam abstenir.

UNITAT D’ACTUACIÓ 7: després de tot l’enrenou que ha envoltat el procediment per a tirar endavant aquesta unitat d’actuació, ahir es va aprovar (amb tots els vots a favor) l’aprovació inicial del projecte. Igualment, les obres complementàries que necessàriament s’han de fer al PP2, just al costat.

SUBVENCIONS A ENTITATS: en successives Juntes de Govern, es van aprovar criteris per a l’adjudicació de subvencions a entitats, i l’atorgament d’aquestes. Vam demanar com s’havia comunicat això a les entitats, i també per escrit els informes que justifiquen les quantitats a unes i altres. També posar en ordre tot tipus de subvencions que reben, i que siguin públiques i igualitàries.

MÉS TEMÀTIQUES: Vam demanar també sobre un conveni i la dotació econòmica amb el Consell Esportiu d’Osona; la línia de bus Prats-Manresa; el conveni i dotació econòmica entre l’Ajuntament i el FC Pradenc pel manteniment i la vigilància del Camp de Futbol; un ajut per a polítiques educatives; una subvenció a l’AMPA de l’Escola Bressol del Col·legi Presentació de la Mare de Déu; la implementació d’una xarxa “oberta, lliure i neutral”; els desplaçaments que a cada junta apareixen i cobren els de l’equip de govern; vam parlar de l’horari compactat a l’Institut Castell del Quer; dels desperfectes que hi ha hagut durant les Festes de Sant Joan i els Elois; sobre les retallades que la Generalitat fa a les Escoles Bressol, de Música i Centres de Dia, etc.

MOCIONS: Pel que fa a les mocions, van haver-hi les següents:
Proposta d’acord presentada conjuntament per CiU i ERC:

En defensa de les polítiques de suport als centres especials de treball i a les polítiques actives per a les persones amb discapacitats. Vam presentar-la de forma unitària i va ser aprovada per unanimitat.

Les propostes d’acord presentades pel grup d’ERC:

1-      Moció en defensa d’un sistema públic de salut gratuït per a tothom. Aprovada amb els vots a favor de CiU i ERC.

2-      Moció per a retirar honors al rei. Rebutjada amb els vots en contra dels 6 regidors de CiU, els 5 d’ERC vam votar-hi a favor. L’argument exposat va ser que “a Prats hi és tothom benvingut”, i que si “hagués vingut per Sant Joan i els Elois no li hauríem pas prohibit”. Jo vaig exposar que per a nosaltres, no seria ben rebut si hagués vingut per les festes; i que una persona successora del règim dictatorial franquista, que ha jurat “los principios fundamentales del Movimento”, que sistemàticament va en contra dels drets i llibertats nacionals del nostre país, que té privilegis per damunt de la resta de ciutadans… etc. és una persona que no pot ser ben rebuta i, per tant, no hi ha d’haver problema en declarar-la non grata al nostre municipi. És trist que en els moments que estem, CiU a Prats no s’hagi vist valenta per donar suport a aquesta proposta.

3-      En defensa dels afectats per a la contractació de participacions preferents. CiU va presentar una contraproposta a aquesta moció, bàsicament perquè no estaven d’acord amb el to que exposavem els antecedents. Després del debat que vam tenir, en el que es va posar de manifest la disparitat de criteri a l’hora de valorar les participacions preferents i en general els productes financers de risc, es va aprovar la seva, amb la incorporació que l’Ajuntament de Prats inici una acció dedicada a informar, donar consells pràctics i oferir assessorament als afectats al nostre poble.

4-      Moció en favor de l’acompliment dels acords del ple del Parlament de Catalunya sobre el món agrari. Es va aprovar amb els 11 vots a favor.

5-      Moció en suport al moviment #novullpagar. Els 6 regidors de CiU van votar en contra de que l’ajuntament mostrés la solidaritat amb els ciutadans que s’han adherit a la campanya #novullpagar.

He intentat resumir i exposar a grans trets el que vaig veure al Ple d’ahir, i fer-ho de forma entenedora. Qualsevol aclariment o aportació que cregueu convenient, estic a disposició.

A la foto, les regidores i els regidors del Grup Municipal d’ERC (clicant damunt es fa més gran).

D’esquerra a dreta: Montserrat Juvanteny, Ramon Font, Yolanda Roset, Isaac Peraire i Judit Pons.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*