Diem NO a les ordenances fiscals 2013 (Post – Ple municipal)

Aquest dimecres a Prats de Lluçanès va haver-hi Ple municipal en el que els dos principals punts eren el sorteig de les meses electorals i les ordenances fiscals per l’any 2013.

El punt de les meses hores d’ara, doncs, ja se sap qui el dia 25 de novembre se’l passarà als col·legis electorals. Ja es posaran en contacte amb els escollits, però si voleu saber-ho us puc informar.

Per altra banda, procedeixo a explicar el punt de les ordenances fiscals. L’alcalde va exposar que les apugen de forma generalitzada l’IPC català (3,9) menys el 0,5, és a dir, el 3,4 (coincidint amb l’espanyol). Tot i això, n’hi ha algunes que no responen a aquest criteri com l’impost sobre vehicles (que ja està molt elevat i s’apuja menys), l’IBI (s’anul·len bonificacions, recordeu el decret Rajoy sobre això), l’ICIO (s’apuja 0,10), l’Escola Bressol Municipal i l’Escola de Música (que s’apugen més), etc.

El Grup Municipal d’ERC hi vam votar en contra per:

– L’IPC puja, d’acord, però el poder adquisitiu dels pradencs no.

– Volem una justificació exhaustiva de taxa per taxa, per valorar si han de pujar o al contrari. En aquest sentit, per això vam proposar la creació d’un grup de treball per a fer-ne un estudi. Ja sabem que l’Ajuntament no solucionarà la crisi econòmica global, però pensem que ha de ser sensible amb aquest situació i fer el possible per tenir-ho en compte. També som conscients de la situació que poden tenir les arques municipals i serveis públics com l’Escola Bressol o la de Música. Motiu més per la creació del grup de treball i per definir bé les finances, amb criteri clar.

Per altra banda, es va aprovar la delegació de la gestió tributària a la Diputació de Barcelona i per via d’urgència es va entrar també la proposta d’acord per aprovar la mesa de contractació de les obres de la UA7.

Qualsevol dubte o aportació ja sabeu, estem a disposició.

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*