LRSAL, bar camp de futbol i signa un vot: Ple extraordinari

Ahir dimarts 4 de març vam fer un Ple Municipal a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès que va durar 10 minuts. Els tres temes tractats van ser els següents:

– Amb tots els vots a favor (CiU i ERC) vam aprovar defensar l’autonomia local davant la Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local (mireu BOE), aquesta llei espanyola que vulnera clarament l’autonomia local i les competències en matèria de règim local i d’organització territorial de la Generalitat de Catalunya. Un atac clar i frontal que el govern del Partit Popular imposa.

– Amb l’abstenció d’ERC i els vots a favor de CiU s’aprovà una modificació de crèdit de 17.000€ per a l’adequació del Bar del Camp de Futbol. Es va habilitar aquesta quantitat de diners a costa de la partida “habitatge i urbanisme. senyalització”. L’explicació va ser: “aquests 17.000€ són el que ha de pagar l’ajuntament a empreses externes per a fer la remodelació del bar, la resta de feina s’ha fet amb la brigada”. També ens van explicar que “la Diputació en principi ens ajudarà a cobrir aquest cost. En el moment que es rebi la subvenció, es retornaran aquests 17.000€ a la partida originària”. Tot i que normalment les obres es tiren endavant quan es té assegurat el finançament, no em sembla malament que si es pot cobrir amb alguna altra partida s’avanci i es tiri endavant (tot i no ser l’escenari ideal). Però aquí, em vaig recordar de la informació apareguda a la portada del butlletí d’informació municipal (mireu-la aquí), i que a l’arribar a casa vaig comprovar: “Les obres es duen a terme amb la col·laboració de la brigada municipal i es compta amb una subvenció de l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona“. Millor, tan de bo, que la subvenció arribi, però fins al moment no es té constància oficial d’això, i si no se’n té constància no em sembla gaire (o gens) adient fer-ne aquest ús informatiu, a la portada del Butlletí. No costava res dir que “estem treballant en aconseguir una subvenció”, per exemple. La credibilitat, en qüestions com aquesta parlant de números, segueix minvant, i la gent té dret a estar ben informada.

– A instàncies de l’ANC-Lluçanès i l’AMI, els dos grups municipals ens vam fer nostra la proposta de “suport a la campanya de recollida de signatures ‘signa un vot per la independència‘”. Es farà una nova recollida massiva de signatures el cap de setmana del 22 i 23 de març.

Qualsevol cosa, estem a disposició.

pleextramarç14

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*