Post Ple-municipal (2-7-2014)

Ahir dimecres va haver-hi Ple a l’Ajuntament de Prats, l’ordinari corresponent al mes de juny, però endarrerit fins el dia 2 de juliol per les Festes de Sant Joan i els Elois.

A continuació un petit resum del que va donar de si:

– es van aprovar les festes locals pel 2015 (22 de gener i 25 de juny), una modificació sobre la taxa ICIO i la modificació de crèdit (amb l’abstenció d’ERC). Aquesta modificació inclou coses com pintar el terra d’unes aules de l’Escola Lluçanès (1.600€), l’adquisició d’instruments per l’Escola de Música (2.300€), la nova escala del pavelló que connecta la grada amb la pista (1.700€), l’adquisició del terreny de darrere Cal Pelut -on actualment hi ha un aparcament, i on segons l’alcalde s’hi podria fer una plaça (35.000€, que s’hauran de completar amb 50.000€ l’any vinent); inversió al voltant de la nova pista de tennis (3.400€)  o el nou parc infantil del Carrer Manresa (8.500€). Tot plegat, amb ingressos provinents d’unes subvencions de Diputació de Barcelona (17.000€), Generalitat de Catalunya (1.800€), de romanent (9.700€) i d’una partida que estava a priori destinada a la compra de l’Orient (36.000€).

– Es van aprovar les dues mocions d’ERC, la de suport a l’escola catalana per unanimitat, i la de suport al Dret a Decidir, el Referèndum del 9N i la República Catalana, a la que CiU es va abstenir.

En el torn de preguntes, el grup d’ERC vam demanar sobre:

Consell Municipal de Joventut: que apareixia al programa de festa major com a entitat col·laboradora, sense que se’n conegui el funcionament o existència.

Universitat d’Estiu de la UVic: tenint en compte també que l’alcalde de Prats és membre del Patronat de la Fundació que gestiona la UVic, pensem que es podria treballar més perquè hi hagués un curs a Prats (a més del que hi ha a Santa Creu, i d’altres accions que es puguin fer).

Brigada Jove: el setembre de l’any passat es va aprovar la proposta d’ERC de treballar per una brigada jove, i vam reclamar quina feina s’havia fet en aquest sentit.

POUM: es va explicar en quin punt està l’elaboració d’aquest etern pla. Ara tenen la intenció de “contestar al·legacions i parlar-ne”. Possiblement pugui passar pel Ple el mes de setembre.

Nou CAP: vam demanar sobre les previsions que hi ha. L’alcalde va dir que no hi ha data d’inauguració, que “potser a final d’any”, i que s’ha intentat que pugui venir el President de la Generalitat, tot i que de moment han confirmat el Conseller. Preguntat sobre si a nivell de dotació hi haurà algun canvi o millora vist l’actual, va dir que que “no els sé precisar, no sé si se n’ha parlat, però no tenim el compromís”. En resum: sabem que es farà inauguració, però no sabem què hi haurà exactament a dins.

Gas Natural: dilluns vinent hi ha una xerrada en que s’explica “tot allò relatiu a aquesta energia”. I nosaltres vam qüestionar que l’Ajuntament hagi de “convidar a l’acte d’arribada del gas natural”, quan és una empresa privada la que ho fa, amb uns interessos que són privats. A més, també vam dir que som en un lloc on potser s’ha de defensar la presència d’altres energies, i almenys s’hauria d’haver obert un debat previ.

Habitatges buits: al passat ple vam aprovar una moció sobre l’habitatge, en que entre altres coses s’acordà la creació d’un cens d’habitatges buits. Per qüestions tècniques, no s’ha fet encara.

En el torn de preguntes del públic, un assistent va dir que havia sentit emoció amb la moció d’ERC sobre la República Catalana, i que “m’ha arribat al cor”; i va fer quatre aportacions més: donar suport personal al regidor imputat, va demanar si per 1.700€ es demanaven diferents pressupostos, va reclamar mesures de seguretat pels treballadors de l’Ajuntament, i va demanar explicacions sobre la proposta d’ERC d’entrar al govern de l’Ajuntament -proposta que just abans de començar el Ple CiU va denegar-.

Qualsevol dubte, aclariment, aportació, consideració… la contestarem! 😉

Ple juny 2014.FH11

 

2 comentaris

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*