Post – Ple Municipal (21 de desembre del 2011)

Ahir es va celebrar el Ple Municipal ordinari, amb aquest ordre del dia.

Els titulars que en podríem treure:

– L’Ajuntament de Prats aprova demanar el tancament de la Planta de Fumanya, de Sant Martí d’Albars.

– Segi Plans renuncia a l’acta de regidor mig any després d’iniciar la legislatura. El seu lloc l’ocuparà el Joan Ferrer i Vivet (gràcies també a la renúncia de la Glòria Amblàs, que era la següent de la llista).

– No s’aprova la proposta d’ERC d’elaborar un pla de comunicació per a l’Ajuntament.

– S’aprova una moció pel respecte i la llibertat d’expressió al Parlament de Catalunya.

– A data 1 de gener el padró d’habitants estava a 2.681.

Pel contingut de les mocions, i com va anar… endinsem-nos-hi breument a continuació…

El Ple havia estat precedit d’una comissió informativa que, tal com vam expressar al mateix, no ha de ser en cap cas un òrgan que tregui cap pes al Ple (així ens en cuidarem nosaltres). Però els punts de l’ordre del dia van ser del què en podríem dir “de tràmit”. Així, es va aprovar el padró d’habitants a data 1 de gener del 2011; amb la nostra abstenció s’aprovà una modificació de crèdits (la 5a aquest any), que si voleu més informació, la detallaré; es va aprovar provisionalment la modificació puntual de les normes subsidiàres a la parcel·la de l’Orient i de les antigues escoles; s’aprovà la designació del representant de l’Ajuntament al Consell Executiu del Consorci del Lluçanès (Lluís Vila), a l’Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central (Josep Cruells), i a la Xarxa Local de Consum (Mercè Perernau). També es ratificà un acord que havia pres la Junta de Govern, sobre la pròrroga del conveni que permet el servei de l’anomenat Centre de Dia.

En el torn de les mocions:

– Pel respecte i la llibertat d’expressió al Parlament de Catalunya, presentada a proposta d’ERC però consenuada amb CiU, que demana efectivament això, amb una una puntualització al final: “lluitar per la dotació de la màxima importància del Parlament de Catalunya, aconseguint que sigui màxim òrgan plenament sobirà de la voluntat popular del país”. (es pot llegir aquí).

– Per sol·licitar el tancament de Fumanya (llegiu-la aquí), a proposta d’ERC, i es va aprovar amb els vots a favor de tots els regidors. Només va haver-hi una puntualització, que en la proposta inicial del nostre grup escrivíem “Exigir el tancament de la Planta”, i vam canviar-ho per “Demanar el tancament de la Planta”. D’aquesta forma va poder ser aprovada, tot i que jo i nosaltres seguim pensant que s’ha d’exigir.

– Per a l’elaboració d’un pla de comunicació per l’Ajuntament de Prats (llegiu-la aquí), va ser rebutjada per l’equip de govern. Nosaltres pensem que hagués estat molt interessant poder elaborar conjuntament aquest pla per contribuir en el deure d’informar i acostar als ciutadans l’acció del consistori. Però no va poder ser.

En el torn de preguntes, vam demanar per la reunió preparatòria del Consell de Joventut; per la Fira de Santa Llúcia; per la visita del Rector de la UVic; per la organització del Consorci; per la web; per la contractació del personal de l’Escola de Música; pels Pressupostos 2012; i vam fer esment al bon moment cultural que passa el Lluçanès (parlem de Ramon Erra, Vicenç Ambrós, Josep M. Miró, Nyandú…).

Ah, i es va aprovar per urgència també el nom de l’Escola Municipal de Música, que ja es diu oficialment “Josep Cirera”, i la desafectació del terreny de les antigues escoles.

I tot plegat va finalitzar amb una copa de cava i torrons, per desitjar unes bones festes a tothom! Si necessiteu més informació, o que detalli algun aspecte, no dubteu en demanar.

 

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*