Post – Ple Municipal (22 de desembre del 2010)

Ahir va haver-hi Ple Municipal a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès. Un Ple que va començar amb el record cap a l’Ernest Palau, marit de la treballadora amb més trajectòria a l’Ajuntament, històric mestre de cerimònies de la cavalcada de Reis i fuster.

Entrant en matèria, els meus titulars del Ple d’ahir són:

– S’aprova inicialment el POUM amb només els vots a favor de CiU i l’abstenció d’Esquerra.

– Dimiteix la regidora de CiU Ariadna Herrada.

– El Regidor de Joventut no té clar perquè ha de servir el Reglament del Casal del Jovent, i no vol incorporar-hi el Consell de Joves en els òrgans de gestió.

– No hi ha un criteri establert per a la concessió de subvencions a les entitats.

– A 1 de gener de 2010 érem 2746 habitants.

A “llegir més”, trobaràs l’explicació de tot plegat…

El POUM: La gran transcendència d’ahir era l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Jo mateix, vaig exposar el nostre posicionament. Ens hauria agradat poder votar a favor d’aquesta important eina pel nostre poble, creiem que és ja imprescindible tenir-la (ho estem reclamant des del principi). El fet de no tenir-la ha ajudat a que la política urbanística d’aquest govern municipal hagi estat desordenada i nefasta.

Vam demanar un informe sobre el pla de participació ciutadana seguit fins ara (si es que se’n pot dir així), i és que al nostre entendre no han estat capaços de realitzar un procés obert i de participació real. Si ni tan sols s’ha comptat en cap moment amb el grup d’Esquerra (únic grup a l’oposició) per avançar conjuntament en els tràmits, i poder arribar junts a aconseguir aquest POUM (i llavors ens diuen que els agradaria que s’aprovés per unanimitat).

Vam demanar una còpia per poder estudiar-lo a fons (hem tingut només dos dies abans del Ple per a fer-ho), i que ara, en el període d’exposició al públic, no es limitin a penjar un edicte al taulell d’anuncis.

Des d’aquí animo a tothom a anar-lo a veure i repassar-lo. Jo i el grup d’Esquerra ens oferim a, si ho voleu, fer l’acompanyament.

– El Reglament del Casal del Jovent: ve ja de l’anterior Ple, quan es va aprovar inicialment aquest Reglament. Vista la inoperància de l’equip de govern en aquest sentit, vam engegar una iniciativa (mireu aquí). De les al·legacions presentades, se’n van acceptar 5, però dues d’importants no: volem la participació del Consell de Joves en la gestió del Casal, i l’espai Telecentre, si el volen anomenar així, que l’adeqüin per tal que així sigui.

La veritat és que el regidor de joventut no va ser capaç d’explicar-se, ni de donar arguments sobretot en el tema del Consell de Joventut, fins a demostrar que ni tan sols sap perquè ha de servir el Reglament. La regidora d’Educació li va voler donar un cop de mà, i va reconèixer que ni tan sols se l’havia llegit el reglament, cosa que em sembla bastant inapropiat, perquè és un document que ha passat per Ple i ella mateixa ha votat.

Ens vam abstenir perquè no podem ser còmplices d’un Reglament que no vol obrir les portes del jovent al que hauria de ser el principal equipament pels joves del poble.

– La dimissió de la regidora Ariadna Herrada: ahir va presentar la seva dimissió, tot llegint un text en el que reconeixia les glòries aconseguides pel govern al que ha format part, també donant gràcies a tothom (inclòs l’oposició). L’alcalde li va donar també les gràcies i li va desitjar molta sort.

– Les subvencions a les entitats: es va donar compte d’una junta de govern en la que es van aprovar subvencions a les entitats. Vam demanar quin criteri s’havia seguit a l’hora de donar més o menys diners. La resposta va ser que es presentava una memòria i es fèien unes justificacions, però de criteri de l’Ajuntament, no en van dir res…

– Som 2746: a 1 de gener de 2010 constàvem 2746 persones en el padró d’habitants. Tal i com va explicar-nos l’alcalde, això significa que en relació l’any anterior hem augmentat en 14 persones.

Vam preguntar també sobre el tall elèctric (que va explicar perfectament el Regidor de Serveis), sobre la situació de Puigneró, sobre els Consells Escolars, sobre les beques esportives…

El Ple va acabar desitjant unes bones festes a tothom.

* Si voleu algun aclariment o més informació, estic evidentment a la disposició.

3 comentaris

  1. Menció a part, mereix la moció aprovada per via d’urgència en relació a la sentència dictada pel Tribunal Suprem, que atempta contra el model lingüístic aplicat al nostre país.

    Així doncs, el Ple per unanimitat, amb el vot dels 11 regidors/es, vam aprovar aquesta moció de protesta per l’anomenat posicionament.

  2. En el seu moment vaig comentar que no em fa falta llegir el reglament de règim intern que ha elaborat un company amb el qual tinc plena confiança amb la seva capacitat per a portar a terme les tasques que li requereixen la seva regidoria… A part, és un reglament del qual n’he rebut la corresponent explicació. Val a dir que la regidoria de joventut, no és la meva. Entenc, que tu, com a representant de l’oposició hagis d’estar informat de tot i et llegeixis tots els reglaments.
    Et felicitio per la teva capacitat de síntesi!

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*