Post-Ple Municipal (22 de juny de 2011)

Ahir van tenir lloc dos Plens Municipals a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès (mireu els ordres del dia). El primer era ordinari, i el segon l’anomenat Ple del Cartipàs. Els titulars que en trec:

-Vaig prendre possessió de l’acta de regidor. Fent servir la fórmula “Per imperatiu legal, sí ho prometo”, em vaig convertir oficialment una legislatura més en regidor.

– Els Plens seguiran sent només cada tres mesos, seguirà existint la Junta de Govern (ara cada quinze dies), i els regidors del govern seguiran cobrant per a “reunions de coordinació” (això sí, amb un màxim de 300€ els regidors i 550 l’alcalde).

– El Consell Escolar Municipal, imposant-se la lògica i després de reclamar-ho durant els 4 anys passats, tindrà representants dels dos grups polítics de l’Ajuntament.

– Es donà compte de la distribució del cartipàs, de l’elecció dels tinents d’alcalde, etc.  (segueix…)

Doncs puntualment es va iniciar la sessió, a les 7 de la tarda, amb la presència dels 11 regidors de l’Ajuntament, la Secretària i molt poc públic. S’estrenaven en un Ple “normal” els regidors Jordi Batriu i Raquel Martínez (per CiU) i Ramon Font i Yolanda Roset (per Esquerra). En aquest primer Ple, l’ordinari corresponent a aquest trimestre, es van aprovar les festes locals pel 2012 (seran el 28 de maig i el 25 de juny); es ratificà un decret d’alcaldia referent a un contenciós administratiu i un sobre la sol·licitud d’una subvenció pel necessari “Espai obert per a infants i adolescents del Lluçanès”. Per acabar, es donà compte dels decrets d’alcaldia i de les actes de les Juntes de Govern. És a dir, un Ple amb punts absolutament de pur tràmit. Això sí, en el torn obert de preguntes, vam preguntar per l’Escola de Música.

En aquest cas, l’alcalde va anunciar que aquesta competència recauria al regidor Jordi Batriu (que assumeix Ensenyament), i que hi ha en aquests moment dos fronts oberts: el del personal i el de l’espai. En el cas de l’espai s’està resolent arreglant l’antiga Escola Bressol Lluçanès (com ja se sap) i en el del personal va anunciar que es posarà un nou director, que serà una persona de Prats. Aquest tema mereix un post a part, i ja vam anunciar que el seguirem de prop, també vaig fer palès que l’Ajuntament ha de tenir projecte, idea, una línia a seguir per aquest servei municipal. Cosa que sembla estar mancat. Per últim, ens vam posar a disposició de l’equip de govern per ajudar a consolidar i enfortir l’Escola.

El següent Ple, l’extraordinari i altrament anomenat del cartipàs, va començar amb la creació dels grups municipals (Convergència i Unió, amb el Lluís Vila de Portaveu, i el d’Esquerra Republicana de Catalunya-AM amb jo mateix de Portaveu). En la periodicitat del Ple no ens vam posar d’acord, ja que l’equip de govern segueix imposant fer-lo cada 3 mesos (al límit de la llei) i nosaltres pensem que seria una mesura clara de foment de la participació, de transparència, de dotar d’importància… fer-lo cada mes. També demanàvem que es reconsiderés l’hora de celebració, perquè es segueix estipulant a les 7 de la tarda.

Vam votar en contra de la constitució de la Junta de Govern Local. Primer perquè redueix de competències el Ple, després perquè no hi ha representació de tots els grups polítics (tot i demanar participar-hi). Vam sol·licitar, i se’ns va dir que s’estudiaria, poder crear comissions informatives (esperem que arribi a bon port la proposta). En el règim d’indemnitzacions, es va aprovar que per assistència als Plens es cobri 20€, per assistència a la Junta de Govern 50€, i per assistència a reunions de coordinació 50€ (aquí vam demanar explicacions). També 23,75€ mensuals per a cada regidor electe i 45€ mensuals per cada grup municipal.

Es designaren els membres de la Comissió Especial de Comptes: Alcalde-President, el regidor Segimon Plans i la regidora Montserrat Juvanteny en formaran part.

També es designaren els representants municipals en entitats supramunicipals: al Consorci del Lluçanès el Lluís Vila i el Josep Cruells, els mateixos que aniran a la Mancomunitat d’Aigües de Merlès. El Segimon Plans anirà al Consorci Localret i al Consell Esportiu d’Osona.

Una bona notícia va arribar quan es va designar els representants al Consell Escolar Municipal. L’alcalde delega la presidència al regidor d’Ensenyament, i els altres dos membres que ha de designar el Ple seran un de cada color polític. La Mercè Perernau de CiU i el Ramon Font d’Esquerra. Aquesta era una llarga reivindicació que durant la passada legislatura no ens vam cansar de reclamar. Estem satisfets que s’imposés la lògica democràtica en aquest aspecte.

Per últim, es va donar compte dels decrets d’alcaldia en que es nomenaren els tinents d’alcalde i es repartien les responsabilitats. Nosaltres vam demanar que cadascun dels regidors expliqués quines eren les línies mestres o projectes que tenen per les seves àrees. Tots van prendre la paraula, però més que grans línies de projectes polítics per a la legislatura (amb alguna excepció) es van explicar petites accions immediates, que agraïm que s’expliquéssin, però no acaba de deixar satisfetes les nostres peticions.

Bé, així va finalitzar la doble sessió plenària. Sobretot coses com la periodicitat dels Plens, la Junta de Govern, etc. no dónen ales a l’optimisme sobre les formes de treballar d’aquesta nova etapa, encara que esperem que noves sensibilitats que entren a formar part de l’equip de govern apuntin a millors perspectives que esperem que es compleixin. Seguirem treballant.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*